Výroční zpráva za rok 2010

V prosinci 2011 byla Evropskou komisí schválena VÝROČNÍ ZPRÁVA o implementaci Programu rozvoje venkova ČR 2007 - 2013 za rok 2010.

Vydal: Ministerstvo zemědělství
Tématické oblasti:
Dotace a podpory, strukturální politikaRozvoj venkova

Výroční zpráva o implementaci Programu rozvoje venkova za rok 2010 podává informace  zejména o postupu administrace opatření PRV v průběhu roku 2010, tj. o průběhu jednotlivých kol výzev k předkládání žádostí o dotaci pro projektová opatření PRV i o administraci nárokových opatření PRV. Dále informuje o souhrnném stavu schválených žádostí o dotaci, podepsaných Dohod o poskytnutí dotace a realizovaných plateb od počátku implementace programu, a to včetně plateb za závazky z minulého programovacího období.

V roce 2010 byly vyhlášeny tři termíny příjmu žádostí o dotaci z Programu rozvoje venkova (9., 10. a 11. kolo) na projektová opatření. Nadále probíhal kontinuální příjem žádostí o dotaci na  projekty Technické pomoci (opatření V.1) a Celostátní sítě pro venkov (opatření V.2) a pro nárokové opatření osy I - I.3.3 Předčasné ukončení zemědělské činnosti. Kromě registrací nových žádostí pokračovala administrace (schvalování a proplácení) žádostí o dotaci resp. o platbu podaných v předchozích letech. Žádosti o dotaci pro nároková opatření osy II byly přijímány dle termínů uvedených v příslušných nařízeních vlády a v průběhu roku 2010 administrovány.

Program jako celek je dobře implementován, celková alokace veřejných prostředků byla k 31. 12. 2010 vyčerpána z cca 39 %. Podíl na úspěšném čerpání mají zejména opatření s kontinuitou  z předchozího programového období.

V roce 2010 proběhlo střednědobé hodnocení PRV, jehož závěry konstatují, že PRV směřuje k naplňování svých cílů ve všech osách, a potvrzují  důležitost dotací PRV s ohledem na mírnění negativních dopadů současné ekonomické krize na zemědělský a potravinářský sektor a venkov jako takový.

Přílohy

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.