132/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 4. června 2015 o sazebníku náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly Změna: 396/2016 Sb. Změna: 129/2019 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle § 14 zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 316/2004 Sb. a zákona č. 138/2014 Sb. (dále jen "zákon"): § 1 Předmět úpravy Tato vyhláška stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory vzorků zemědělských výrobků, potravin včetně pokrmů a tabákových výrobků prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 6 zákona a výši paušální částky nákladů vzniklých v souvislosti s kontrolou podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona. § 2 Náhrady nákladů (1) Výše náhrad nákladů za rozbory podle § 1 je stanovena v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce. Součástí výše náhrad nákladů za rozbory jsou i náklady na přípravu vzorku k rozboru. Příloha č. 1 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za fyzikálně-chemické rozbory, příloha č. 2 k této vyhlášce stanoví výši náhrad nákladů za senzorické rozbory. (2) Výše náhrady nákladů za rozbor, který není v přílohách č. 1 a 2 k této vyhlášce uveden, se stanoví podle kalkulačního vzorce uvedeného v příloze č. 3 k této vyhlášce. § 2a Paušální částka nákladů Výše paušální částky nákladů podle § 1 je 500 Kč na jednoho inspektora za každou započatou hodinu výkonu činnosti podle § 3 odst. 3 písm. c) bodu 2 zákona. § 3 Přechodné ustanovení Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 541/2002 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky. § 4 Zrušovací ustanovení Zrušuje se: 1. Vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů. 2. Vyhláška č. 469/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 541/2002 Sb., kterou se stanoví sazebník náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce pro účely kontroly podle § 3 odst. 3 písm. b) zákona č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci a o změně některých souvisejících zákonů. § 5 Účinnost Tato vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. července 2015. Ministr: Ing. Jurečka v. r. Příloha 1 Fyzikálně-chemické rozbory Rozbor Výše náhrady nákladů v Kč -------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Stanovení acesulfamu-K, aspartamu a sacharinu v potravinách metodou HPLC 1 030 2. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou H 1 990 3. Stanovení napadení těstovin škůdci 70 4. Stanovení zlomků a příměsí jiných druhů těstovin 100 5. Stanovení očkovitosti těstovin 50 6. Stanovení vlhkosti těstovin 210 7. Stanovení popela v těstovinách 140 8. Stanovení písku v těstovinách 350 9. Stanovení titrovatelných kyselin v těstovinách 100 10. Stanovení zvětšení objemu těstovin 50 11. Stanovení chloridu sodného v pekařských výrobcích 220 12. Stanovení obsahu vody s předsoušením při 130°C v pekařských výrobcích 140 13. Stanovení obsahu vody bez předsoušení při 130°C v pekařských výrobcích 70 14. Stanovení obsahu vody sušením s nasávací hmotou v pekařských výrobcích 220 15. Stanovení popela v pekařských výrobcích 140 16. Podíl popela nerozpustného v kyselině v pekařských výrobcích 350 17. Stanovení tuku přímou extrakcí v pekařských výrobcích 220 18. Stanovení tuku po hydrolýze v pekařských výrobcích 360 19. Stanovení obsahu cukrů v pekařských výrobcích 440 20. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 21. Stanovení sušiny refraktometricky v pekařských výrobcích 50 22. Stanovení příměsi ve strouhance 50 23. Stanovení vody sušením při 105°C v cukrářských výrobcích 220 24. Stanovení popela v cukrářských výrobcích 140 25. Podíl popela nerozpustného v kyselině v cukrářských výrobcích 350 26. Stanovení cukrů v cukrářských výrobcích 440 27. Stanovení tuků extrakcí po hydrolýze v cukrářských výrobcích 360 28. Stanovení titrovatelných kyselin v cukrářských výrobcích 100 29. Stanovení sušiny zmrzlin při 105°C 160 30. Stanovení sušiny zmrzlin při 130°C 70 31. Stanovení tuku acidobutyrometricky ve zmrzlinách 210 32. Stanovení veškerých redukujících cukrů po inverzi metodou Schoorlave zmrzlinách 440 33. Stanovení vlhkosti cukrovinek a trvanlivého pečiva sušením při 105°Crette 140 do konstantní hmotnosti 34. Stanovení vody sušením s absolutním etanolem v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 70 35. Stanovení vlhkosti nápoje v prášku 140 36. Stanovení obsahu tuku přímou extrakcí v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 250 37. Stanovení obsahu tuku po hydrolýze v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 360 38. Stanovení obsahu popela v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 210 39. Stanovení písku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 300 40. Stanovení čokoládové polevy formované, máčené 170 41. Stanovení sacharozy polarimetricky v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 250 42. Stanovení sacharidů v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 430 43. Stanovení přísad (jádrovin) v čokoládách 130 44. Stanovení kyanovodíku v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 550 45. Stanovení reziduí metylbromidu v cukrovinkách a trvanlivém pečivu 1 110 46. Stanovení ztráty sušením a sušiny v cukrovarských výrobcích 140 47. Stanovení pH potenciometricky v cukrovarských výrobcích 100 48. Stanovení sacharózy polarimetricky v cukrovarských výrobcích 200 49. Stanovení popela v cukrovarských výrobcích 290 50. Stanovení redukujících cukrů v cukrovarských výrobcích 250 51. Stanovení barvy cukrovarských výrobků 220 52. Stanovení granulometrického složení u řepného cukru 100 53. Stanovení obsahu nerozpustných látek v cukrovarských výrobcích 220 54. Stanovení ferromagnetických příměsí v cukrovarských výrobcích 50 55. Důkaz oxidu siřičitého v rafinovaném cukru 270 56. Stanovení protihrudkujících látek v cukrovarských výrobcích 260 57. Stanovení sušiny refraktometricky v tekutých cukrech 50 58. Stanovení popela ve škrobu 140 59. Stanovení pH vodního výluhu škrobu 100 60. Stanovení titrovatelných kyselin ve vodním výluhu škrobu 120 61. Stanovení písku ve škrobu 350 62. Stanovení stipů ve škrobu 50 63. Stanovení titrační kyselosti ve výrobcích ze škrobu 120 64. Stanovení sušiny refraktometricky v glukózovém sirupu 50 65. Stanovení alkoholu v pivu 300 66. Stanovení skutečného extraktu piva 300 67. Stanovení pH piva 100 68. Stanovení barvy piva 200 69. Stanovení trvanlivosti piva 100 70. Výpočet využitelné energie piva 50 71. Stanovení pěnivosti piva 70 72. Stanovení cukrů v pivu 480 73. Stanovení trvanlivosti droždí 80 74. Stanovení sušiny droždí 140 75. Stanovení popela v droždí 210 76. Stanovení mohutnosti kynutí v těstě u droždí 160 77. Stanovení kyselosti droždí 180 78. Stanovení hustoty vonných a chuťových látek 160 79. Stanovení alkoholu v lihovinách 350 80. Stanovení netěkavých látek rozpustných cukrů v lihovinách 210 81. Metody zkoušení lihovin. Stanovení veškerých kyselin ve vinném destilátu abrandy 100 82. Stanovení kyanovodíku v lihovinách 210 83. Stanovení cukrů v lihovinách 430 84. Stanovení sušiny v nealkoholických nápojích refraktometricky 50 85. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích, manometricky 50 86. Stanovení oxidu uhličitého v nealkoholických nápojích titrační metodou 200 87. Stanovení kyselosti - titrovatelné kyseliny v nealkoholických nápojích 200 88. Stanovení alkoholu v nealkoholických nápojích 310 89. Stanovení cukru v nealkoholických nápojích 350 90. Stanovení popela v nealkoholických nápojích 210 91. Stanovení kyselosti kvasného octa 170 92. Stanovení etanolu v kvasném octě 420 93. Stanovení veškerého extraktu kvasného octa 270 94. Stanovení popela v kvasném octě 380 95. Stanovení přímo redukujících cukrů v kvasném octě 470 96. Stanovení sacharózy v kvasném octě 530 97. Stanovení bezcukerného extraktu kvasného octa 50 98. Stanovení pevného podílu konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny 70 99. Stanovení hmotnostního podílu ovoce v konzervárenských polotovarech a výrobcích 70 z ovoce a zeleniny 100. Stanovení obsahu rostlinných příměsí v konzervárenských polotovarech a výrobcích 70 z ovoce a zeleniny 101. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 210 102. Stanovení sušiny v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 50 refraktometricky 103. Stanovení popela a jeho zásaditosti v konzervárenských polotovarech a výrobcích 350 z ovoce a zeleniny 104. Stanovení minerálních příměsí (písku) v konzervárenských polotovarech a výrobcích 420 z ovoce a zeleniny 105. Stanovení celkové kyselosti konzervárenských polotovarů z ovoce a zeleniny 200 106. Stanovení netěkavých kyselin (kyseliny mléčné) v konzervárenských polotovarech 530 a výrobcích z ovoce a zeleniny - metoda dle nařízení EK pod kódem E008 107. Stanovení těkavých kyselin v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a 330 zeleniny 108. Stanovení etanolu v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovoce a zeleniny 300 109. Stanovení obsahu cukrů v konzervárenských polotovarech a výrobcích z ovocea 440 zeleniny 110. Stanovení oxidu uhelnatého v kouřových kondenzátech 1 820 111. Stanovení alkaloidů v kondenzátu cigaretového kouře metodou spektrofotometrickou 2 260 112. Stanovení alkaloidů (nikotinu) ve fermentovaném tabáku a tabákových výrobcích 2 260 113. Stanovení hmotnostní rychlosti volného hoření (hořlavost) fermentovaného tabáku a 200 tabákových výrobků 114. Stanovení tuku přímou extrakcí v mrazírenských výrobcích 220 115. Stanovení obsahu sušiny v mrazírenských výrobcích 210 116. Stanovení chloridu sodného v mrazírenských výrobcích 220 117. Stanovení obsahu rozpustných pevných látek v ovocných a zeleninových výrobcích - 150 metodou refraktometrickou 118. Stanovení popela nerozpustného v kyselině, v ovocných a zeleninových výrobcích 350 119. Stanovení kyselosti ovocných a zeleninových výrobků 200 120. Stanovení relativní hustoty ovocných a zeleninových šťáv 100 121. Stanovení hodnoty pH ovocných a zeleninových šťáv 100 122. Stanovení formolového čísla ovocných a zeleninových šťáv 200 123. Stanovení obsahu fosforu v ovocných a zeleninových šťávách metodou 1 280 spektrofotometrickou 124. Enzymové stanovení obsahu kyseliny L-jablečné (L-malátu) v ovocných a zeleninových 1 700 šťávách metodou spektrofotometrickou 125. Enzymové stanovení obsahu kyseliny D-isocitronové v ovocných a zeleninových šťávách 1 700 metodou spektrofotometrickou 126. Spektrometrické stanovení obsahu prolinu v ovocných a zeleninových šťávách 950 127. Stanovení hesperidinu a naringinu v citrusových šťávách metodou HPLC 1 080 128. Enzymatické stanovení obsahu kyseliny D-jablečné v ovocných a zeleninovýchšťávách 1 700 metodou spektrofotometrickou 129. Stanovení obsahu mléčného tuku v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 3 700 130. Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 1 730 131. Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových cukrovinkách 1 180 132. Stanovení obsahu vlhkosti škrobu sušením 140 133. Stanovení obsahu vody v sušených jablkách 310 134. Stanovení obsahu vody v sušených hruškách 310 135. Stanovení obsahu vody v sušených broskvích 310 136. Stanovení surového a beznikotinového bezvodého kondenzátu kouře za použití 1 110 rutinního analytického nakuřovacího přístroje 137. Stanovení podílu složek v drůbežích a zvěřinových konzervách 100 138. Stanovení obsahu vody v drůbežích a zvěřinových konzervách 210 139. Stanovení obsahu chloridu sodného v drůbežích a zvěřinových konzervách 130 140. Stanovení vody sušením u ryb, rybích výrobků a konzerv 140 141. Stanovení kyselosti u ryb, rybích výrobků a konzerv 100 142. Stanovení hmotnosti obsahu u ryb, rybích výrobků a konzerv 70 143. Stanovení celkového obsahu tuku v mase a masných výrobcích 360 144. Stanovení pH u výrobků z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách 100 145. Stanovení obsahu chloridů ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách 180 146. Důkaz přítomnosti škrobu v mase, masných výrobcích a masných konzervách a hotových 100 jídlech v konzervách 147. Stanovení popela u masa, masných výrobků a masných konzerv a hotových jídel 350 v konzervách 148. Stanovení obsahu chloridů v sýrech a tavených sýrových výrobcích 230 149. Stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích 290 150. Stanovení obsahu vody ve výrobcích z masa a sterilovaných pokrmech v konzervách 220 151. Stanovení obsahu chloridu sodného v mase a masných výrobcích metodou Volhardovou 220 152. Stanovení sušiny v hotových jídlech a v polotovarech jídel 220 153. Stanovení chloridu sodného v hotových jídlech a v polotovarech jídel 230 154. Stanovení piperinu v pepři metodou spektrofotometrickou 1 080 155. Stanovení celkového obsahu capsanoidů a oleoresinů v chilli paprikách metodou HPLC 1 530 156. Příprava mletého vzorku čaje o známém obsahu sušiny 220 157. Stanovení vody v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 220 158. Stanovení popela v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 210 159. Stanovení obsahu chloridu sodného v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 210 160. Měření pH dehydratovaných výrobků a ochucovadel 100 161. Stanovení kyselosti dehydratovaných výrobků a ochucovadel 120 162. Stanovení kreatinu v dehydratovaných výrobcích a ochucovadlech 950 163. Kávové a cikorkové extrakty - stanovení obsahu sušiny v sušeném, kapalném extraktu 310 164. Stanovení obsahu vlhkosti pražené mleté kávy (ztráta hmotnosti při 103°C) 220 165. Stanovení obsahu sušiny hořčice 210 166. Stanovení popela hořčice 210 167. Stanovení písku v hořčici 350 168. Stanovení cukru v hořčici 440 169. Stanovení kyselosti hořčice 100 170. Stanovení tuku v hořčici 500 171. Stanovení chloridu sodného v hořčici 120 172. Stanovení vlhkosti a těkavých látek 210 173. Stanovení hustoty kapalných chemických výrobků pro průmyslové použití při 20°C 100 174. Stanovení obsahu etanolu v lihu pyknometricky 140 175. Stanovení furalu v lihu metodou fotometrickou 1 080 176. Stanovení obsahu veškerých dusíkatých zásad v lihu 310 177. Zjišťování alkality lihu 50 178. Stanovení kyselosti lihu 170 179. Stanovení odparku lihu 200 180. Stanovení vitamínu D metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení 3 700 cholekalciferolu (D3) a ergokalciferolu (D2). 181. Stanovení vitamínu E metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie-Stanovení 1 700 alfa, beta, gama, a delta-tokoferolů 182. Stanovení obsahu síranů 260 183. Analýza methylesterů mastných kyselin plynovou chromatografií 1 920 184. Stanovení butylhydroxyanisolu (BHA) a butylhydroxytoluenu (BHT) - metoda plynové 2 460 chromatografie 185. Stanovení reziduí bromidů-Část 2: Stanovení anorganických bromidů 2 290 186. Stanovení vitaminu A v potravinách metodou HPLC - Stanovení beta-karotenu 1 990 187. Stanovení patulinu v čiré a zakalené jablečné šťávě a protlaku - metoda HPLC 1 850 s přečištěním na rozhraní kapalina/kapalina 188. Stanovení ochratoxinu A v ječmeni a pražené kávě - Metoda HPLC s přečištěním na 7 360 imunoafinitní kolonce 189. Stanovení ochratoxinu A ve vínu a pivu - metoda HPLC s přečištěním na 7 360 imunoafinitní kolonce 190. Potraviny - stanovení aflatoxinu B1 a sumy aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v lískových 6 060 oříšcích, burských oříšcích, pistáciích, fících a práškové Paprice - Metoda HPLC s postkolonovou derivatizací a s předčištěním a imunoafinitní kolonce 191. Detekce ozářených potravin obsahujících tuk - analýza 2-alkylcyklobutanonůplynové 4 750 chromatografie s hmotnostní detekcí 192. Termoluminiscenční detekce ozářených potravin, ze kterých mohou být izolovány 4 990 křemičité minerály 193. Stanovení fumonisinů B1 a B2 v potravinách na bázi kukuřice - HPLC metoda 5 490 s přečištěním na imunoafinitní kolonce 194. Cigarety - stanovení obsahu vody v kouřových kondenzátech - metoda plynové 740 chromatografie 195. Stanovení celkového obsahu karotenoidů a obsahu jednotlivých frakcí karotenoidů 2 060 196. Stanovení dusitanů v potravinách spektrofotometricky 560 197. Zmrazené rybí tyčinky (rybí prsty), rybí porce a rybí filety obalované ve 100 strouhance nebo těstíčku. Stanovení hmotnosti zmrazených rybích výrobků 198. Stanovení 3-monochlorpropan-1,2-diolu (MCPD) v potravinách plynovou chromatografií 5 480 199. Potraviny - stanovení neohesperidinu-dihydochalkonu metodou vysokoúčinné kapalinové 1 080 chromatografie (HPLC) 200. Stanovení obsahu dusičnanů metodou HPLC 1 130 201. Stanovení vitamínu B1 metodou HPLC 1 690 202. Stanovení vitamínu B2 metodou HPLC 1 690 203. Tepelně opracované poživatiny v hermeticky uzavřených obalech. Stanovení pH 100 204. Stanovení objemu ve spotřebitelském balení piva 70 205. Stanovení objemu nápoje ve spotřebitelském balení 70 206. Stanovení objemu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů 70 207. Stanovení hmotnosti obsahu balíčků tabáku 70 208. Stanovení hmotnosti v drůbežích a zvěřinových konzervách 70 209. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hotových jídel a polotovarů 70 210. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení kávovin 70 211. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení hořčice 70 212. Stanovení čisté hmotnosti zmrazeného ovoce a zeleniny 70 213. Maso a masné výrobky - stanovení polyfosfátů 950 214. Stanovení obsahu vody v sušeném ovoci 310 215. Stanovení obsahu sacharózy polarimetricky ve slazeném zahuštěném mléce 250 216. Stanovení hustoty 160 217. Cigarety - stanovení obsahu nikotinu v kouřových kondenzátech - metoda plynové 2 260 chromatografie 218. Jakost vod-Stanovení volného a celkového chloru kolorimetrickou metodou 460 219. Potraviny s nízkým obsahem tuku - stanovení chlormequatu a mepiquatu-Metoda 3 650 LC-MS/MS 220. Bezvodý mléčný tuk-Stanovení složení sterolů plynovou chromatografií (Rutinní 2 600 metoda) 221. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170 222. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v cukrech ovocných šťáv - 2 620 metoda izotopové hmotnostní spektrometrie 223. Stanovení poměru stabilního izotopu uhlíku (13C/12C) v dužině ovocných šťáv - 2 620 metoda izotopové hmotnostní spektrometrie 224. Potraviny - stanovení vitamínu B6 metodou HPLC 690 225. Metody zkoušení piva Část 10: stanovení hořkosti 620 226. ZRUŠENO 227. Potraviny - Stanovení siřičitanu - část 1: optimalizovaná Monier-Williamsova metoda 340 228. Stanovení pH potravinářských přídatných látek 100 229. Metoda stanovení látek extrahovatelných diethyletherem z potravinářských 330 sulfonovaných organických barviv rozpustných ve vodě 230. Metoda stanovení netěkavých látek v kyselině propionové (E 280) 210 231. Metody stanovení úbytku hmotnosti sušením dusitanu sodného (E 250) 140 232. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství aldehydů v kyselině sorbové (E 200), 120 sorbanu sodném, 236. draselném a vápenatém (E 201, E 202, E 203) a v kyselině propionové (E 280) 233. Metoda pro důkaz vyššího než mezního množství redukujících látek vmléčnanu sodném, 70 draselném a vápenatém (E 325, E 326, E 327) 234. Metoda stanovení těkavých kyselin a důkazu vyššího než mezního množství 120 dusičnanů v kyselině orthofosforečné (E 338) - pouze stanovení vyššího než mezního množství dusičnanů 235. Metoda stanovení látek nerozpustných ve vodě přítomných v orthofosforečnanu sodném, 270 disodném a trisodném a v orthofosforečnanu draselném, didraselném a tridraselném (E 339(i), E 339(ii), E 339(iii), E 340(i), E 340(ii), E 340(i)) 236. Stanovení sukralózy - metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie 1 700 237. Identifikace syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou TLC 780 238. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou HPLC 2 080 239. Stanovení syntetických potravinářských barviv v potravinách metodou 1 480 spektrofotometrickou 240. Stanovení karotenoidů v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 200 241. Stanovení beta-karotenu v potravinách spektrofotometrickou metodou 1 990 242. Stanovení kyseliny p-hydroxybenzoové a jejích esterů v potravinách metodouHPLC 960 243. Stanovení kyseliny sorbové a kyseliny benzoové v potravinách metodou HPLC 950 244. Stanovení celkového oxidu siřičitého v potravinách metodou destilačně-titrační 320 245. Stanovení oxidu siřičitého v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 080 s pararosanilinem 246. ZRUŠENO 247. Stanovení kyseliny mravenčí v potravinách metodou HPLC 1 090 248. Stanovení fosforu v potravinách metodou spektrofotometrickou 1 280 249. Stanovení theobrominu, kofeinu a theofylinu v potravinách metodou HPLC 1 160 250. Stanovení kyseliny glutamové v potravinách metodou HPLC 1 110 251. Stanovení chininu metodou HPLC 1 000 252. Stanovení chininu metodou spektrofotometrickou 940 253. Stanovení aromatických látek a alkaloidů v potravinách metodou GC 2 000 254. Stanovení vanilinu, ethylvanilinu, kumarinu a příbuzných aromatických látek 1 080 v potravinách metodou HPLC 255. Stanovení vitamínů rozpustných ve vodě v doplňcích stravy metodou HPLC 1 530 256. Stanovení vitaminů A a E v potravinách metodou HPLC 1 600 257. Stanovení vitaminů B1, B2, B6 v potravinách metodou HPLC 1 690 258. Stanovení vitaminu B12 v potravinách metodou ELISA 3 000 259. Stanovení vitaminu C v potravinách metodou HPLC 950 260. Stanovení taurinu v potravinách metodou HPLC 1 400 261. Stanovení specifických bílkovin a dalších antigenů v potravinách metodou ELISA 3 000 262. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC AED 2 470 263. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení GC MSD 1 390 264. Stanovení anabolických steroidů v potravinách hmotnostní spektrometrií 3 400 265. Stanovení (konfirmace) jednoho vzorku na zařízení LC/MS 3 430 266. Stanovení obsahu vaječné bílkoviny v potravinách imunoenzymatickou metodou 3 000 267. ZRUŠENO 268. Stanovení dithiokarbamátů v potravinách metodou GC 2 570 269. Stanovení kyseliny kyanovodíkové metodou destilačně titrační 550 270. Stanovení fosforovodíku v potravinách metodou GC 2 440 271. Stanovení fenylmočovinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 240 272. Stanovení pesticidů na bázi kvartérních aminů v potravinách kapalinovou 3 650 chromatografií s MS detekcí 273. Stanovení daminosidu v potravinách metodou GC 2 780 274. Stanovení triazinových herbicidů v potravinách metodou GC 2 280 275. Stanovení bromidů v potravinách metodou GC/ECD 2 290 276. Stanovení ovocného (zeleninového) podílu 6 270 277. Stanovení refraktometrické sušiny vnesené rajčatovou surovinou 5 500 278. ZRUŠENO 279. ZRUŠENO 280. ZRUŠENO 281. ZRUŠENO 282. Stanovení sumy dusičnanů a dusitanů v potravinách metodou FIA 1 000 283. Stanovení bromidů a dusitanů metodou HPLC 1 480 284. Stanovení chlorovaných alifatických uhlovodíků metodou GC 1 680 285. Stanovení N-nitrosaminů v potravinách metodou GC/TEA 2 950 286. Stanovení ftalátů v nápojích metodou GC 1 980 287. Stanovení polychlorovaných bifenylů a chlorovaných pesticidů v potravinách 2 640 metodou GC 288. Stanovení 1,3-dimethylamylaminu v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 3 640 289. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 v potravinách metodou HPLC 6 060 290. Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1, G2 metodou TLC (screening) 2 500 291. Stanovení deoxynivalenolu v potravinách metodou HPLC 5 610 292. Stanovení sterigmatocystinu v potravinách metodou LC/MS 5 890 293. Stanovení ochratoxinu A metodou TLC (screening) 910 294. Stanovení ochratoxinu A v potravinách metodou HPLC s využitím imunoafinitních 7 360 (SPE) kolonek 295. Stanovení patulinu v potravinách metodou HPLC 1 850 296. Stanovení biogenních aminů v potravinách metodou HPLC 1 760 297. Stanovení metanolu v lihovinách a lihu metodou GC 950 298. Stanovení chloraminu 1 150 299. Stanovení etylkarbamátu v lihovinách metodou GC 1 390 300. Detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách 2 000 301. Identifikace stafylokokových enterotoxinů A, B, C, D a E v potravinách 3 000 302. Detekce bacilových průjmových enterotoxinů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 800 303. Stanovení cukrů a celkového alkoholu ve víně 470 304. Stanovení celkového alkoholu ve víně-výpočet 30 305. Stanovení těkavých organických látek v potravinách metodou GC 1 680 306. Stanovení zearalenonu v potravinách metodou HPLC 5 610 307. Stanovení ethylacetátu plynovou chromatografií 950 308. Stanovení titrovatelných zásad v lihovinách 140 309. Stanovení veškerých kyselin v lihovinách 170 310. Stanovení vícesytných alkoholů ve vínech a lihovinách 1 500 311. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihovinách s vyšším obsahem 1 340 těkavých složek 312. Stanovení vyšších alkoholů, esterů a aldehydů v lihu a lihovinách s nízkýmobsahem 1 340 těkavých složek 313. Stanovení furalů v lihu a lihovinách 1 500 314. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 14 860 skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy 315. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 10 440 v ethanolu pomocí Hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy 316. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 2 910 ve vodě pomocí hmotnostní (spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy ekvilibrační metodou 317. Stanovení (beta-laktoglobulinu v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500 318. Stanovení arašídů v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500 319. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C vyjádřeného jako delta 13C) 22 560 v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR)- stanovení přídavku cukrů do produktů vinné révy 320. Stanovení složení u čokoládových cukrovinek 70 321. Stanovení markérů pro odhalení falšování vína přídavkem syntetického glycerolu 5 650 322. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 2 910 ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení původu vody v ovocných a zeleninových šťávách 323. Stanovení kyseliny aristolochové v potravinách 950 324. Stanovení gliadinu (lepku) v potravinách metodou ELISA 2 500 325. Identifikace druhů mas v potravinách imuno-enzymatickou metodou 3 500 326. Stanovení obsahu čisté svalové bílkoviny přepočtem přes 3-methylhistidin 1 210 327. ZRUŠENO 328. Stanovení provařenosti masných výrobků 160 329. Stanovení obsahu masa 6 180 330. Stanovení obsahu masa v rybách a rybích výrobcích 1 430 331. Stanovení floridzinu v potravinách metodou HPLC 1 200 332. Stanovení obsahu náplně nebo panády zmrazených výrobků 100 333. Stanovení volné vody u zabité drůbeže 50 334. Stanovení složení mrazírenských výrobků - jedna složka 70 335. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 2-5 složek 350 336. Stanovení složení mrazírenských výrobků - 6 a více složek 500 337. Stanovení methanolu a těkavých látek v lihovinách 1 340 338. Stanovení obsahu vody v tabáku destilační metodou 480 339. Stanovení šířky řezu a hmotnostního podílu tabákových částic v tabákových výrobcích 410 340. Stanovení vody v tabákových výrobcích metodou vážkovou 160 341. Stanovení obsahu sojové bílkoviny v potravinách ELISA metodou 3 000 342. Stanovení kolagenu v masných výrobcích výpočtem přes 4- hydroxyprolin 1 810 343. Stanovení markerových sacharidů v potravinách po předčištění na SPE kolonkách 2 700 metodou iontové HPLC 344. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou HPLC 950 345. Stanovení spektra cukrů v medu 1 300 346. Stanovení tuku po hydrolýze na zařízení SOXTEC 1026 360 347. Stanovení tuku přímou extrakcí na zařízení SOXTEC 1026 220 348. Stanovení mastných kyselin v tucích a olejích metodou GC 1 920 349. Stanovení sterolů v potravinách metodou GC 2 600 350. Stanovení cholesterolu v potravinách metodou GLC 2 600 351. Stanovení dusíku v potravinách 590 352. Stanovení dusíku a přepočet na bílkoviny v potravinách 610 353. Stanovení odrůdové jednotnosti a pravosti brambor pomocí polyakrylamidové 2 540 elektroforézy 354. Stanovení celkové potravinové vlákniny enzymaticko - gravimetrickou metodou 3 500 355. Stanovení spektra volných aminokyselin metodou HPLC 2 670 356. Stanovení jedné aminokyseliny metodou HPLC 1 110 357. Stanovení soli 220 358. Stanovení organických kyselin v potravinách metodou HPLC 1 400 359. Stanovení kyseliny pyrrolidonkarboxylové metodou HPLC 950 360. Stanovení beta-karotenu, kriptoxanthinesteru a xanthophylesteru v potravinách 2 060 metodou spektrofotometrickou 361. Stanovení vybraných parametrů piva pomocí automatického analyzátoru 560 362. Stanovení kyselosti 160 363. Stanovení hmotnosti obsahu spotřebitelského balení, obsahu pevných a tekutých 70 částí, hmotnostního podílu složek, odkapaného podílu, náplně výrobku, objemu obsahu spotřebitelského balení nebo počtu tablet ve spotřebitelském balení 364. Stanovení obsahu šťávy v citrusových plodech 200 365. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem 50 366. Stanovení složení nesourodých potravin - makroskopický rozbor 250 367. Stanovení složení nesourodých potravin - mikroskopický rozbor 330 368. Stanovení cizorodé příměsi v potravinách 250 369. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny) 1 580 370. Stanovení triacylglycerolů v potravinách metodou GC 3 700 371. Stanovení obsahu kakaového prášku 2 780 372. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou HPLC 1 400 373. Olivový olej-spektrofotometrická stanovení K270 po úpravě oxidem hlinitým 940 374. Identifikace původu anthokyanů metodou "fingerprinting chromatography" 2 640 375. Stanovení tryptamidu kyseliny lignocerové (LAT) v kakau a výrobcích z kakaa 1 600 376. Stanovení těkavých kyselin titračně po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, 310 sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje 377. Stanovení přípravků určených na léčbu erektilní dysfunkce v doplňcích stravy 1 800 metodou HPLC 378. Stanovení sacharidů a odvozených vícesytných alkoholů v potravinách metodou 1 600 iontové chromatografie s pulzní ampérometrickou detekcí 379. Stanovení T-2 a HT-2 toxinů v potravinách kapalinovou chromatografií 5 750 380. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 10 440 v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení botanického původu lihu v lihovinách 381. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 14 860 skupině ethanolupomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR - stanovení botanického původu lihu v lihovinách 382. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 22 560 v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu lihu v lihovinách 383. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie 11 020 izotopových poměrů (IRMS) 384. Stanovení 2,4,6-trichloranisolu ve víně plynovou chromatografií s MS detekcí 6 480 385. Průkaz rostliny rodu Echinacea pomocí kapalinové chromatografie 3 000 386. Stanovení sukralosy v potravinách metodou iontové chromatografie s pulzní 1 600 ampérometrickou detekcí 387. Stanovení škrobu a částečně hydrolyzovaného škrobu v potravinách 1 700 enzymaticko-spektrofotometrickou metodou 388. Stanovení koenzymu Q10 v potravních doplňcích metodou HPLC 1 600 389. Stanovení sacharidů a energetické hodnoty výpočtem (voda, tuk, popel, bílkoviny, 5 080 vláknina) 390. Stanovení obsahu alkoholu pyknometricky po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, 350 sladová vína, medovina, ostatní alkoholické nápoje 391. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 210 392. Stanovení oxidu siřičitého titračně - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, 140 medovina, ostatní alkoholické nápoje 393. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 3 390 v medu a v proteinu izolovaného z medu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS)-stanovení přídavku C4-cukrů do medu 394. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí GC/MS 4 130 395. Stanovení pesticidů v potravinách metodou QuEChERS s detekcí LC-MS/MS 4 110 396. Stanovení mykotoxinů v potravinách metodou LC-MS/MS 4 900 397. Potraviny - Stanovení vitamínu B6 (včetně jeho glykosilovaných forem) metodou HPLC 2 100 398. Stanovení poměru stabilních izotopů vodíku D/H na methylové a methylenové 14 860 skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách 399. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 10 440 v ethanolu pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení botanického původu cukrů ve fermentovaných ovocných šťávách a přírodních sladidlech 400. Stanovení cukrů ve víně a moštech metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 250 401. Stanovení cukrů metodou HPLC s refraktometrickou detekcí 1 250 402. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 22 560 v ethanolu izolovaného z fermentovaných ovocných šťáv pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a poměru stabilních izotopů vodíkuD/H na methylové a methylenové skupině ethanolu pomocí nukleární magnetické rezonance (SNIF-NMR) - stanovení botanického původu cukru v ovocných šťávách 403. Průkaz rostliny Aloe v nápojích na základě stanovení antrachinonů metodou LC/MS 3 200 404. Stanovení alkality nealkoholických nápojů titračně 210 405. Kvalitativní průkaz fermentované červené rýže s použitím screeningové (HPLC-DAD) 3 800 a konfirmační (LC-MS) metody 406. Stanovení pyrofeofytinu v olivových olejích metodou HPLC 1 400 407. Stanovení polyfenolů v pivu spektrofotometrickou metodou 620 408. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 2 984 v CO2 šumivých vín - detekce exogenního CO2 v šumivých vínech 409. Stanovení amitrazu v potravinách rostlinného původu metodou plynové 2 810 chromatografie s MS detekcí 410. Stanovení ztráty sušením v přídatných látkách 140 411. Mléčné výrobky a potraviny na bázi mléka - stanovení obsahu tuku vážkovou metodou 360 dle Weibull-Berntropa (Referenční metoda) 412. Stanovení sibutraminu v doplňcích stravy metodou HPLC 2 400 413. ZRUŠENO 414. Stanovení celkového alkoholu v moštech výpočtem (skutečný alkohol, glukóza, 970 fruktóza) 415. Stanovení glyphosatu, ethephonu, chloristanů a chlorečnanů v potravinách 3 990 rostlinného původu metodou LC - MS/MS 416. Stanovení natamycinu ve víně metodou kapalinové chromatografie s detektorem 140 diodového pole 417. ZRUŠENO 418. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O a poměru stabilních izotopů 25 470 uhlíku 13C/12C (vyjádřených jako delta 18O a delta 13C) ve vodě a ethanolu produktů révy vinné metodou hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) a průkaz geografického původu vín a částečně zkvašených moštů s deklarovaným původem ČR dopočtem z naměřených hodnot 419. Stanovení neotamu v potravinách metodou HPLC/UV VIS/DAD 1 400 420. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí GC/MS 3 055 421. Stanovení pesticidů v rostlinných olejích metodou QuEChERS s detekcí a LC-MS/MS 3 030 422. Stanovení dithiokarbamátů a jejich degradačních produktů v dětské výživě 3 650 metodou LCMS/MS 423. Stanovení přetlaku sycených nápojů 100 424. Průkaz vaječné bílkoviny ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou 3 000 Ridascreen Fast Ei/Egg Protein (R-Biopharm) 425. Průkaz lysozymu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast 3 000 Lysozym (R-Biopharm) 426. Průkaz kaseinu ve víně imuno-enzymatickou metodou soupravou Ridascreen Fast 3 000 Casein (R-Biopharm) 427. Stanovení esterů 3-monochlorpropandiolu a esterů glycidolu v rostlinných olejích 6 080 a ztužených tucích metodou GC/MS 428. Stanovení opiových alkaloidů v máku metodou LC-MS/MS 4 460 429. Stanovení 3-monochlorpropandiolu v sójové omáčce metodou GC/MS 5 270 430. Stanovení mléčné bílkoviny v potravinách imuno-enzymatickou metodou 2 500 431. Stanovení 2-propanolu v lihovinách plynovou chromatografií s FID detekcí 1 340 432. Stanovení sterolů v olivových olejích metodou plynové chromatografie 3 100 433. Stanovení stigmastadienů metodou GC v rostlinných olejích 3 100 434. Stanovení sterolů v másle metodou kapilární plynové chromatografie (GC) 2 600 435. Detekce přítomnosti cizího tuku v mléčném tuku stanovením triacylglycerolů 3 700 metodou plynové chromatografie 436. Stanovení methylesterů mastných kyselin metodou plynové chromatografie 1 920 v olivových olejích 437. Spektrofotometrická stanovení v UV oblasti (K232, K270, delta K) v olivovém oleji 560 438. Stanovení sušiny refraktometricky v produktech z rajčat 50 439. Stanovení celkové kyselosti v produktech z rajčat 200 440. Stanovení těkavých kyselin v produktech z rajčat 330 441. Stanovení obsahu cukru v produktech z rajčat 440 442. Stanovení pH v produktech z rajčat 100 443. Stanovení obsahu chloridů v produktech z rajčat 180 444. Stanovení volných mastných kyselin v olivových olejích 210 445. Stanovení peroxidového čísla v olivových olejích 420 446. Stanovení obsahu vaječného žloutku ve vaječných likérech spektrofotometrickou 1 280 metodou 447. Stanovení extraktu ve víně 100 448. Stanovení popela ve víně 390 449. Stanovení hustoty vína 160 450. Stanovení alkoholu ve víně - pyknometricky 350 451. Stanovení celkové kyselosti vína 100 452. Stanovení těkavých kyselin ve víně 210 453. Stanovení oxidu siřičitého ve víně 140 454. Stanovení pH vína 100 455. Stanovení alkality popela ve víně 100 456. Stanovení sušiny v produktech z rajčat 210 457. Stanovení obsahu alkoholu 350 458. Stanovení těkavých látek a methanolu v lihovinách 1 340 459. Alkohol - pomocí hydrostatických vah 500 460. Stanovení obsahu alkoholu s použitím hydrostatických vah po destilaci 500 461. Stanovení obsahu alkoholu v % objemových v lihovinách 500 462. Metody pro stanovení jakosti cukru - stanovení barvy v roztoku 220 463. Glycyrrhizová kyselina - stanovení glycyrrhizové kyseliny vysokoúčinnou kapalinovou 1 080 chromatografií 464. Refraktometrické stanovení obsahu cukru v hroznových moštech, zahuštěných 150 hroznových moštech a rektifikovaných moštových koncentrátech 465. Stanovení celkového suchého extraktu lihovin gravimetricky 210 466. Stanovení redukujících látek ve víně a moštech 520 467. Stanovení oxidu siřičitého ve víně titračně po destilaci 440 468. Stanovení oxidu siřičitého po destilaci - ovocná vína, ostatní vína, sladová vína, 440 medovina, ostatní alkoholické nápoje, lihoviny 469. Stanovení přetlaku šumivých a perlivých vín 100 470. Stanovení glukózy a fruktózy ve víně enzymaticky 470 471. Stanovení kyseliny citrónové ve víně enzymaticky 490 472. Stanovení suchého rozpustného zbytku v produktech zpracovaných z ovoce a zeleniny 150 pomocí refraktometrie 473. ZRUŠENO 474. Simultánní stanovení kyseliny L askorbové a D-iso-askorbové ve víně metodou 1 650 HPLC s UV detekcí 475. Stanovení poměru voda/bílkoviny 830 476. Stanovení síranů ve víně gravimetricky 590 477. Stanovení ethylacetátu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID 2 070 478. Stanovení metanolu ve víně plynovou chromatografií s detekcí FID 2 070 479. Stanovení vlhkosti, refraktometrická metoda 150 480. Stanovení elektrické vodivosti 150 481. pH a volná kyselost 220 482. Stanovení hydroxymethylfurfuralu metodou HPLC s UV detekcí 1 130 483. Stanovení nerozpustných látek gravimetricky 200 484. Stanovení aktivity diastázy dle Phadebase 630 485. Stanovení maltosy, sacharózy a D-glukózy ve víně enzymaticky se 940 spektrofotometrickou detekcí 486. Stanovení velikosti písma na obalech 180 487. Enzymatické stanovení obsahu škrobu HPLC 1 960 488. Stanovení čisté svalové bílkoviny 2 420 489. Stanovení zpolymerovaných triacylglycerolů v tucích metodou HPLC 1 720 490. Stanovení nepovolených barviv v potravinách metodou LC-MS 3 100 491. Stanovení tropanových alkaloidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 4 360 492. Stanovení amygdalinu v potravinách metodou HPCL/UV_VIS/DAD 1 300 493. Stanovení enzymů v potravinách metodou polyakrylamidové gelové elektroforézy 2 570 494. Stanovení aktivity papainu v potravinách pHmetricky 3 805 495. Stanovení aktivity trypsinu v potravinách spektrofotometricky 2 640 496. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v potravinách proteomickou 3 495 analýzou s využitím LC-MS/MS 497. Stanovení mikrocystinů v doplňcích stravy metodou LC-MS/MS 2 390 498. Stanovení obsahu katechinů v čaji metodou HPLC 1 990 499. Stanovení kyseliny citrónové ve víně s využitím multiparametrického automatického 360 analyzátoru a enzymatického setu 500. Stanovení cukrů (glukóza a fruktóza) s využitím multiparametrického automatického 360 analyzátoru a enzymatického setu 501. Rozlišení orálního a žvýkacího tabáku 420 502. Stanovení plochy spotřebitelského balení 310 503. Stanovení titrovatelných kyselin v pekařských výrobcích 160 504. Stanovení ekvivalentů kakaového másla v čokoládě metodou GC/FID 5 170 505. Stanovení citrininu v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950 506. Stanovení kanabinoidů v potravinách rostlinného původu metodou LC-MS/MS 3 950 507. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů v mléce a mléčných 3 490 výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 508. Stanovení a identifikace charakteristických rostlinných proteinů v masných 3 490 výrobcích proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 509. Stanovení poměru stabilních izotopů kyslíku 18O/16O (vyjádřeného jako delta 18O) 4 870 ve vodě pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (IRMS) - stanovení přídavku vody do produktů vinné révy pyrolýzou vody izolované z produktů vinné révy 510. Stanovení gama-laktonů pro odhalování falšování vína přídavkem syntetického 9 610 aroma chirální plynovou chromatografií s MS detekcí 511. Stanovení obsahu hořčice v potravinách imunoenzymatickou metodou 2 890 512. Celkový obsah cukrů v lihovinách 1 180 513. Stanovení a identifikace charakteristických proteinů tvrdé pšenice v moucea 3 410 těstovinách proteomickou analýzou s využitím LC-MS/MS 514. Výpočet poměru nebo procentuálního zastoupení 50 515. Stanovení mléčné sušiny dopočtem z naměřených hodnot 7 080 516. Stanovení těkavých kyselin v lihovinách 290 517. Imunoenzymatická detekce stafylokokových enterotoxinů v potravinách (vč. dialýzy) 3 310 518. Stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách metodou UHPLC s UV detekcí 1 130 519. Stanovení hmotnosti a objemu hotových jídel a nápojů a hmotnostního podílu 70 jednotlivých složek hotových jídel 520. Stanovení poměru stabilních izotopů uhlíku 13C/12C (vyjádřeného jako delta13C) 6 470 ve složkách medu (sacharidy) pomocí hmotnostní spektrometrie izotopových poměrů (LC-IRMS) - průkaz přídavku C3 a C4 cukrů do medu 521. Multielementární analýza vína metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně 1 970 vázaným plazmatem 522. Stanovení prvků metodou hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem 1 970 v potravinách a nápojích 523. Stanovení celkového obsahu přírodních barviv (ASTA Color) v paprice metodou 1 080 spektrofotometrickou 524. Stanovení hustoty lihovin 160 -------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha 2 Senzorické rozbory Rozbor Výše náhrady nákladů v Kč -------------------------------------------------------------------------------------------------- 1. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku 70 2. Senzorické hodnocení jednoho znaku u jednoho vzorku po mechanické nebo tepelné úpravě 140 3. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku bez mechanické nebo tepelné úpravy 350 4. Senzorické hodnocení více znaků jednoho vzorku s mechanickou nebo tepelnou úpravou 420 5. Posouzení označování potravin a výrobků na obalu, včetně posouzení funkčnosti obalu 70 -------------------------------------------------------------------------------------------------- Příloha 3 Kalkulační vzorec náklady v Kč = a + b x c kdy a = spotřeba materiálu vyjádřená v Kč (týká se přímých materiálních nákladů) b = počet hodin práce c = náklady na 1 hodinu práce, které zahrnují 1. mzdové a režijní náklady 2. náklady na spotřebovanou energii použitých přístrojů Vybraná ustanovení novel Čl.II vyhlášky č. 396/2016 Sb. Přechodné ustanovení Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky. Čl.II vyhlášky č. 129/2019 Sb. Přechodné ustanovení Výše náhrad nákladů za rozbory prováděné laboratořemi Státní zemědělské a potravinářské inspekce ze vzorků odebraných přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky se stanoví podle vyhlášky č. 132/2015 Sb., ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti této vyhlášky.