Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Všem nám záleží na tom, abychom konzumovali bezpečné a kvalitní potraviny. Jejich cesta začíná u půdy a pokračuje k volbě správné odrůdy, osivům, sadbě, hnojivům a přípravkům na ochranu rostlin. Bez toho všeho zemědělské plodiny strádají, mají potíže se svým zdravým vývojem a výsledkem je špatná sklizeň. Abychom naopak sklízeli dostatek a ve skvělé kvalitě, a ještě co nejvíce šetřili životní prostředí, v tom všem pomáhá naše zkušebnictví, kontrola a rostlinolékařství.

POLNÍ DEN ÚKZÚZ 2019

Datum akce: 20. 6. 2019 8:00 - 16:00
Místo konání:
Pusté Jakartice 304/17, Malé Hoštice, 74728 Opava
Pořadatel: Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský
Tématické zaměření akce:
Půda, odrůdy, ochrana rostlin
Kategorie akce: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

 

ÚSTŘEDNÍ KONTROLNÍ A ZKUŠEBNÍ ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÝ

Vás zve na celostátní

POLNÍ DEN ÚKZÚZ

Půda, odrůdy, ochrana rostlin

 

Letošní ročník již sedmého celostátního polního dnu bude zaměřen na kvalitu půdy, odrůdové zkušebnictví a ochranu rostlin.

Volba vhodné odrůdy pro dané půdně-klimatické podmínky s odpovídajícím výnosem, kvalitou a odolností proti škodlivým organismům a abiotickým stresům je jedním ze základních prvků udržitelného hospodaření na zemědělské půdě. Jedním z cílů Polního dne je proto seznámit účastníky s aktuálními trendy v odrůdovém zkušebnictví a možnostmi využití výsledků zkoušení pro zemědělskou praxi.

Nejen s ohledem na suchá období posledních let je naší velkou výzvou ochrana rostlin proti původcům chorob, škůdcům a plevelům.

Součástí akce bude prohlídka dlouhodobých výživářských a odrůdových pokusů, včetně popisu pedologické sondy s odborným výkladem specialistů.

 

V případě Vašeho zájmu prosíme o potvrzení Vaší účasti prostřednictvím e-mailové adresy eventy@ukzuz.cz a to nejpozději do 10. 6. 2019.

Akce je bez registračního poplatku. Občerstvení zajištěno.

 

Program bude upřesněn.

 

 

Přílohy

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.