Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Všem nám záleží na tom, abychom konzumovali bezpečné a kvalitní potraviny. Jejich cesta začíná u půdy a pokračuje k volbě správné odrůdy, osivům, sadbě, hnojivům a přípravkům na ochranu rostlin. Bez toho všeho zemědělské plodiny strádají, mají potíže se svým zdravým vývojem a výsledkem je špatná sklizeň. Abychom naopak sklízeli dostatek a ve skvělé kvalitě, a ještě co nejvíce šetřili životní prostředí, v tom všem pomáhá naše zkušebnictví, kontrola a rostlinolékařství.

Naše Pole - Nabočany

Datum akce: 9. 6. 2015 9:00 - 10. 6. 2015 16:00
Místo konání:
Nabočany, okres Chrudim
Kontakt: Ivana Kršková
ivana.krskova(at)ukzuz.cz
Kategorie akce: Výstava, veletrh
GPS

ÚKZÚZ je i v letošním roce spolupartnerem zemědělské výstavy "Naše pole" - celostátní přehlídky polních pokusů odrůd zemědělských plodin, ochrany a výživy rostlin, která se bude konat ve dnech 9. a 10. června 2015 v Nabočanech u Chrudimi.

Připravili jsme pro Vás demonstrační pokusy registrovaných odrůd pšenice ozimé, žita ozimého, ječmene a tritikale, které jsou v roce 2015 zařazeny do pokusů pro doporučování odrůd. Tyto demonstrační pokusy zahrnují i odrůdy raných brambor.

Nově jsme zařadili pokusy zaměřené na výživu rostlin
- digestáty, ES kapalná hnojiva s mikroprvky,
pomocné látky (humáty, algináty, aminokyseliny), jejichž vlivy si prohlédnete na odrůdách pšenice ozimé a ječmene jarního.

Odborné informace ze strany odrůdového zkušebnictví, výživy rostlin i rostlinolékařství získáte nejen od specialistů, kteří budou přítomni přímo u pokusů, ale i na stánku ÚKZÚZ, který bude opět umístěn poblíž tribuny.

Těšíme se na viděnou!

 

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.