přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Zvyšování bezpečnosti potravin v Bosně a Hercegovině

Název projektu / Project title:

Zvyšování bezpečnosti potravin v Bosně a Hercegovině

Food Safety Improvement in Bosnia and Herzegovina

Donor:

Česká rozvojová agentura (ČRA)

Czech Development Agency (CZDA)

Realizátor/Implementor:

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský (ÚKZÚZ)

Central Institute for Supervising and Testing in Agriculture

Období realizace/Period of implementation:

1. 10. 2017 - 31. 12. 2021

Hlavní experti zapojení do realizace projektu

Mgr. Petr Vaculík, Ing. Daniel Jurečka, Ing. Miroslav   Florián Ph.D., Ing. Michal Hnízdil, Ing. Pavel Minář Ph.D.,  Ing. Jaroslav Houček, Ing. Roman Chaloupka, Ing. Tomáš Richter, Ing. Markéta Pospíchalová

 

Cílem projektu je posílení role kompetentních orgánů v oblasti kontroly bezpečnosti potravin. BiH potřebuje rozdělit a přesně určit odpovědnost jednotlivých státních institucí, nastavit vhodné postupy a metody v této oblasti. Úkolem projektu je posílit roli kompetentních orgánů a zajistit dostatečné kontroly od roku 2020. Projekt nastaví vhodné postupy a systémy ve třech oblastech kontrol: pesticidů a hnojiv (výstup 1. - zodpovědný ÚKZÚZ),    salmonely (výstup 2.) a potravinových  přídatných látek (výstup 3.).

 

The project aims to strengthen the role of the competent authorities in the area of food safety control. BaH needs to divide and accurately determine the responsibilities of the individual state institutions, to set up appropriate procedures and methods in this area. The project aims to strengthen the role of competent authorities and ensure adequate controls from 2020. The project will set up appropriate procedures and systems in three control areas: pesticides and fertilizers (output 1 – responsibility of ÚKZÚZ), salmonella (output 2) and food additives (output 3 .).