přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Seznam stanovení

15.4.2020


 

Stanovení prováděná v půdních vzorcích 

  • Úprava vzorků 
  • Stanovení sušiny
  • Stanovení pH (CaCl2
  • Stanovení základních živin pomocí FAAS a FAES - extrakt podle Mehlicha III: vápník, hořčík, draslík 
  • Fosfor ve výluhu podle Mehlicha III 
  • Draslík ve výluhu podle Mehlicha III 
  • Hořčík ve výluhu podle Mehlicha III 
  • Vápník ve výluhu podle Mehlicha III  
  • Stanovení N/NO3
  • Stanovení N/NH4

Stanovení prováděná v rostlinném materiálu 

A - stanovení v rozsahu akreditace

  • Stanovení sušiny 
  • Stanovení NaNO3 v čerstvém materiálu 
  • Stanovení arsenu 
  • Stanovení rtuti 
  • Stanovení Cd, Co, Cr, Cu, Ni, Pb, Zn, Al, Fe, Mn, 
  • Stanovení % N, % P, % K, % Ca, % Mg, % Na 
  • Stanovení celkového dusíku 
  • A Imunologické testace brambor (sadba + registrační pokusy) na přítomnost virů X, M, A, Y, S a svinutky metodou ELISA 
  • Elektroforéza bílkovinných markerů v hlízách brambor 

Stanovení prováděná ve vodách

  • Stanovení pH 
  • Stanovení NH4
  • Stanovení nitrátů, chloridů, fosforečnanů, síranů 
  • Stanovení Na, K, Ca, Mg, P, S
  • Stanovení Al, Fe, Pb, Cr, Zn, As, Cu, Mn, Ni, Cd


Stanovení prováděná v krmivech

A - stanovení v rozsahu akreditace

  • A Stanovení vlhkosti v krmivech 
  • A Stanovení dusíkatých látek 
  • Stanovení dusíkatých látek rozpustných působením roztoku pepsinu v HCL 
  • A Stanovení volných a vázaných aminokyselin 
  • Stanovení amoniaku 
  • Stanovení močoviny 
  • A Stanovení obsahu tuku 
  • A Stanovení obsahu tuku po hydrolýze 
  • A Stanovení obsahu tuku v olejnatých semenech 
  • Analýza rostlinných a živočišných tuků
  •     číslo kyselosti tuků 
  •     číslo zmýdelnění a peroxidové číslo 
  •     nečistoty v tuku
  •     stanovení diethyletherového extraktu
  • A Sušina a těkavé látky 
  • A Stanovení obsahu glukosinolátů v krmivech obsahující olejniny 
  • A Stanovení vinyloxazolidonthionu v krmivech obsahující olejniny 
  • A Stanovení mastných kyselin (GC) 
  • A Stanovení kyseliny erukové (GC) 
  • A Stanovení škrobu 
  • A Stanovení cukrů 
  • Stanovení laktozy 
  • A Stanovení popela
  • A Stanovení vlákniny
  • Stanovení neutrálně detergentní vlákniny
  • Stanovení acidodetergentní vlákniny
  • A Stanovení aktivity fytázy
  • Stanovení podílu popela nerozpustného v HCl 
  • A Stanovení P, Ca, Mg, K, Na 
  • A Stanovení ve vodě rozpustných chloridů 
  • Stanovení volné, vázané a celkové kyselosti vodního výluhu 
  • A Stanovení Cu, Fe, Mn, Zn 
  • A Stanovení Pb, Cd 
  • A Stanovení arsenu 
  • A Stanovení rtuti 
  • A Stanovení fosforu 
  • Stanovení dusičnanů
  • Stanovení karotenu spektrofotometricky 

Stanovení doplňkových látek

A - stanovení v rozsahu akreditace

  • A Stanovení monensinu (HPLC) 
  • A Stanovení salinomycinu (HPLC) 
  • A Stanovení narasinu (HPLC) 
  • A Stanovení nikarbazinu (HPLC) 
  • Stanovení lasalocidu (HPLC) 
  • A Stanovení robenidinu (HPLC) 
  • Stanovení maduramicinu (HPLC) 
  • Stanovení methioninu titračně - přidaný  
  • A Stanovení vitaminů A, E (HPLC) 
  • Stanovení hydroxyanalogu methioninu (alimet) (HPLC)
  • A Stanovení tryptofanu (HPLC)


Stanovení prováděná v odrůdovém materiálu

A - akreditovaná stanovení

  • Stanovení obsahu glykoalkaloidů v bramborách (HPLC)
  • A Stanovení dusíkatých látek 
  • A Stanovení obsahu tuku 
  • A Stanovení mastných kyselin (GC) 
  • A Stanovení glukosinolátů (HPLC) 
  • A Stanovení celkového cukru 
  • Stanovení alkaloidů (hořkých látek) v semenech lupiny 
  • A Stanovení škrobu (polarimetricky)
  • Stanovení hořkých kyselin v chmelu (HPLC)
  • Stanovení vlhkosti, pecek, cizích a chmelových příměsí v chmelu