Strategie ČR pro Školní projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na školní roky 2017/2018 až 2022/2023

Strategie České republiky pro Školní projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na školní roky 2017/2018 až 2022/2023 a její změny.

Strategii pro implementaci Školního projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol (dále jen "Strategie ČR") vypracovává každý členský stát, který se chce Školního projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol účastnit a čerpat finanční podporu z EU.

V srpnu 2018 byla Strategie ČR změněna, od školního roku 2018/2019 došlo ke snížení cílové skupiny o žáky středních škol u části Mléko do škol.

V roce 2020 byla Strategie ČR doplněna o ovocno-zeleninové protlaky (pyré), a sušenou zeleninu. Došlo také k úpravě u propagace a hodnocení.

V roce 2021 došlo ke změně podpory u pravidelných dodávek produktů, a to z maximální výše podpory na pevnou výši podpory. Ochucené mléčné výrobky se již nebudou moct dodávat v rámci pravidelných dodávek produktů, ale již jen v rámci doprovodných vzdělávacích opatření.

V roce 2022 došlo především ke změně u frekvence dodávek produktů, byla snížena cílová skupina pouze na žáky prvního stupně základních škol, upravena doprovodná vzdělávací opatření podle nařízení EK a doplněny druhy ovoce a zeleniny, které se dají využít v rámci doprovodných vzdělávacích opatření při přípravě jídel. 

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.