BIO v regionu Královéhradeckého kraje
Datum akce: | 27. 4. 2018 10:00 - 12:30 |
---|---|
Místo konání: | Střední škola hotelnictví a společného stravování, Střmenské podhradí 218, 549 57 Teplice nad Metují, Královéhradecký kraj |
Kategorie akce: | Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.) |
Seminář o regionální bioprodukci
Program
10:00 – 10:10 Zahájení semináře
10:10 – 10:40 Kontrola, certifikace a značení biopotravin Milan Berka (KEZ o.p.s.)
Dá se biu věřit? Co garantuje logo BIO?
10:40 – 11:00 Jak se vaří z biopotravin Hana Řehořková (Biofarma Pod Hájkem s.r.o.)
Vaříme z lokálních surovin pravou domácí kuchyni
11:00 – 11:20 Ochutnávka z připravených pokrmů
11:20 – 11:40 Jak na kvalitní pokrmy za příznivé ceny Jana Lukešová (Bazalka s.r.o. – pekárna, restaurace, bio obchod)
Zdravá výživa není jen o receptech, ale také o kvalitě surovin a způsobech zpracování
11:40 – 12:00 Ekologické zemědělství a biopotraviny Královéhradeckého kraje v datech a číslech – Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.)
12:00 – 12:20 Diskuze a ukončení semináře
Vstup na seminář zdarma. Registrace pro veřejnost do 25. 4. prostřednictvím e-mailu: andrea.hrabalova@ctpez.cz.
Před seminářem proběhne od 8,00 - 10,00 s vybranými studenty školy společné vaření z biopotravin pod vedením paní Hany Řehořkové z Biofarmy Pod Hájkem provazující farmářskou restauraci v krásné obci Horní Branná na úpatí Krkonoš.
Akci pořádá Bioinstitut, o.p.s. v rámci projektu „BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce“, který je financován Ministerstvem zemědělství a podpořen společností KEZ o.p.s.