Slovo ministra - Země živitelka 2014

2. 9. 2014

Zemědělec, 1. září 2014

Přelom srpna a září je již tradičně spojován s mezinárodním agrosalonem Země živitelka, který se za dobu své existence zařadil mezi nejnavštěvovanější výstavy roku. Díky svému zaměření a struktuře vystavovatelů i návštěvníků se stal za předchozích 40 ročníků místem setkávání všech, kteří svou činnost spojují s českým a moravským venkovem, se zemědělstvím a potravinářstvím. Ani letošní ročník není výjimkou. Pro ministra zemědělství bývá Země živitelka i příležitostí zhodnotit pomalu končící zemědělský rok. Myslím, že se za uplynulých osm měsíců v našem resortu podařilo prosadit několik důležitých legislativních předpisů a opatření, které budou mít významný dopad na sektor zemědělství a pomohou českým zemědělcům. Především vládou schválený Program rozvoje venkova, tedy zásadní materiál pro čerpání evropských dotací do roku 2020. Na podporu našich zemědělců, potravinářů a lesníků je v příštích sedmi letech připraveno zhruba 84 miliard korun. Program obsahuje i opatření zacílená na investice do zemědělských podniků, a to včetně podpory mladých zemědělců. Ti jsou totiž nezbytným předpokladem udržení zaměstnanosti v zemědělství a hlavně jeho budoucí konkurenceschopnosti. Předpokladem pro to, aby náš venkov zůstal místem, kde budou lidé hledat a také najdou podmínky k dobrému životu.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.