Zpráva o činosti systému RASFF v ČR za rok 2017
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o činnosti RASFF v ČR za rok 2017.
Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2017
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2017.
Národní doporučení pro uvádění informací o možném a nezáměrném výskytu látek nebo produktů vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost v potravinách
Revize 2020 - Národní doporučení k problematice označování nezáměrného výskytu stopového množství látek nebo produktů vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost v potravinách.
Příručka pro provozovatele potravinářských podniků k problematice obchodních norem pro potraviny živočišného původu (2018)
(PDF, 3 MB)
V pořadí již 4. příručka pro provozovatele potravinářských podniků, tentokrát se zaměřením na potraviny živočišného původu.
Mezinárodní konference o nových potravinách
Konference o nových potravinách se koná 19. – 20. června 2018. Nové nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2283 o nových…
Zásady správné zemědělské a výrobní praxe produkce hmyzu určeného pro lidskou spotřebu
(PDF, 3 MB)
Ministerstvo zemědělství zpracovalo Zásady správné zemědělské a výrobní praxe produkce hmyzu určeného pro lidskou spotřebu. Zájemci se z nich dozvědí, jaké náležitosti a pravidla musí splnit, aby mohli chovat jedlý hmyz nebo z něj vyrábět jídlo.
Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2016
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2016.
Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2016
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o činnosti RASFF v ČR za rok 2016.