Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny potvrdil závěry Evropského úřadu pro bezpečnost potravin ke studii o škodlivosti GM kukuřice NK 603 týmu Gillese-Erica Seraliniho
Na základě požadavku Úřadu pro potraviny Ministerstva zemědělství zpracoval Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva z Výzkumného ústavu rostlinné výroby z Prah své nezávislé stanovisko ke studii o škodlivosti GM kukuřice NK 603 Gillese-Erica Seraliniho a tím i potvrdil předchozí negativní posouzení této studie od Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA).
Další podrobné informace k této problematice, včetně vyjádření EFSA, stanoviska Vědeckého výboru pro geneticky modifikované potraviny a krmiva a kompletní studie vědeckého týmu univerzity Caen pod vedením Seraliniho naleznete na stránkách www.bezpecnostpotravin.cz.
Autor: Olaf Deutsch