Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny potvrdil závěry Evropského úřadu pro bezpečnost potravin ke studii o škodlivosti GM kukuřice NK 603 týmu Gillese-Erica Seraliniho

31. 10. 2012

Na základě požadavku Úřadu pro potraviny Ministerstva zemědělství zpracoval Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva z Výzkumného ústavu rostlinné výroby z Prah své nezávislé stanovisko ke studii o škodlivosti GM kukuřice NK 603 Gillese-Erica Seraliniho a tím i potvrdil předchozí negativní posouzení této studie od Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA).

Další podrobné informace k této problematice, včetně vyjádření EFSA, stanoviska Vědeckého  výboru pro geneticky modifikované potraviny a krmiva a kompletní studie  vědeckého týmu univerzity Caen pod vedením Seraliniho naleznete na stránkách www.bezpecnostpotravin.cz.

Autor: Olaf Deutsch

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.