Výzva EFSA k poskytnutí dat o paprikovém extraktu, kapsanthinu, kapsorubinu (E 160c)

4. 4. 2011

Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) zveřejnil výzvu k poskytnutí dat o genotoxicitě paprikového extraktu, kapsantinu, kapsorubinu (E160c).

Účelem výzvy je nabídnout zainteresovaným organizacím možnost poskytnutí všech dostupných informací o zdokumentovaných genotoxických účincích paprikového extraktu potřebných pro zajištěním efektivního přehodnocení této potravinářské přídatné látky.

Pro EFSA je velmi důležité, aby získal pokud možno všechny dostupné údaje potřebné pro průběžné hodnocení bezpečnosti tohoto potravinářského barviva. Data mohou být již existující (ať již zveřejněná nebo ještě nepublikovaná), a také data nově vytvořená.

EFSA se obrací na všechny zainteresované subjekty (vládní instituce, zájmové organizace, univerzity, výzkumné ústavy, výrobní společnosti aj.), aby předložily požadované údaje pro novou hodnotící studii do 1. července 2011.

Více informací o výzvě můžete najít na webových stránkách Evropského úřadu pro bezpečnost potravin.

Zdroj: EFSA

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.