přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Výroba potravin v České republice

V České republice, obdobně jako v celé Evropské unii, patří výroba potravin k nosným odvětvím zpracovatelského průmyslu. Význam potravinářské výroby je dán zabezpečováním výživy obyvatelstva výrobou a prodejem zdravotně nezávadných, bezpečných, kvalitních a převážně i cenově dostupných potravin, výkonností a rostoucí konkurenceschopností tohoto odvětví. Některé potravinářské podniky mají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu, jiné se zabývají až vyšší finalizací výsledných produktů. Velká část potravinářských podniků v České republice investovala nemalé prostředky a úsilí do hygieny a modernizace svých provozů, aby byly splněny požadavky legislativy Evropské unie.   

Více >


zobrazit po
21.4.2015

Seminář "Pěstování GM rostlin" 28.5.2015 na MZe

Seminář "Pěstování GM rostlin" se koná pod záštitou ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky dne 28. května 2015, od 13:00 hodin, sál č. 400, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 - Nové Město.


8.12.2014

Panorama potravinářského průmyslu 2013 PDF Otevírá se do nového okna. (PDF, 1 MB)

Studii "Panorama potravinářského průmyslu 2013" vypracoval pod gescí Odboru potravinářské výroby a legislativy MZe Ústav zemědělské ekonomiky a informací, Praha


4.11.2014

Jak mohu omezit plytvaní potravinami

Evropská komise sestavila desatero rad, které by mohly pomoci spotřebitelům v boji s plýtváním potravinami.


2.10.2014

Přednáška na ZŠ Klánovice

Některé přednášky na základních školách jsou pro lektory hodně náročné.


17.9.2014

Zahájení cyklu 43 seminářů pro střední školy

V úterý 9. 9. 2014 byl za účasti náměstka hejtmana Středočeského kraje pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy, PaeDr. Milana Němce a ředitele odboru strategie a řízení ochrany a podpory veřejného zdraví Ministerstva zdravotnictví ČR MUDr. Stanislava Wasserbauera slavnostně zahájen přednáškový cyklus na téma Bezpečnost potravin a zdravá výživa.


1.9.2014

Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2013

Odbor bezpečnosti potravin (MZe) vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2013.


20.8.2014

Farmářská slavnost 23. 8. 2014 na farmě rodiny Poláčkových

Farmářská slavnost pro širokou veřejnost a především pro rodiny s dětmi se uskuteční 23. srpna na farmě rodiny Poláčkových v Holi u Velkých Přílep.


18.8.2014

Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2013

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal „Zprávu o činnosti systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) v České republice za rok 2013".


18.8.2014

Výzva k účasti na tendrech pro vzdělávací program BTSF 2014

Předmětem tendrů je organizace, management a realizace školicích aktivit Společenství soustředěných na oblast zdraví rostlin, ochranu rostlinných produktů a úřední kontrolu potravin a krmiv.


11.8.2014

Farmářské slavnosti 16. Srpna 2014 na kozí Farmě Nový Dvůr

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství Vás zve v sobotu 16. Srpna 2014 od 10.00 hodin na celodenní program Farmářské slavnosti, který se koná na kozí Farmě Nový Dvůr, Sosnová 83, okr. Česká Lípa.

zobrazit po

Strategické cíle potravinářství do roku 2030

  • Potravinové zabezpečení a přiměřená soběstačnost
  • Konkurenceschopnost a efektivnost českého potravinářství
  • Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů

Více informací

Registry a aplikace

Kalendář