přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Výroba potravin v České republice

V České republice, obdobně jako v celé Evropské unii, patří výroba potravin k nosným odvětvím zpracovatelského průmyslu. Význam potravinářské výroby je dán zabezpečováním výživy obyvatelstva výrobou a prodejem zdravotně nezávadných, bezpečných, kvalitních a převážně i cenově dostupných potravin, výkonností a rostoucí konkurenceschopností tohoto odvětví. Některé potravinářské podniky mají přímou vazbu na zemědělskou prvovýrobu, jiné se zabývají až vyšší finalizací výsledných produktů. Velká část potravinářských podniků v České republice investovala nemalé prostředky a úsilí do hygieny a modernizace svých provozů, aby byly splněny požadavky legislativy Evropské unie.   

Více >


zobrazit po
Datum konání: 18.2.2016  13:00 – 15:00

Seminář „Dotační a proexportní politika českého potravinářství“ - SALIMA 2016

Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora ČR pořádají v průběhu oborové výstavy SALIMA 2016 odborný seminář na téma: „Dotační a…


Datum konání: 17.2.2016  14:30 – 16:30

Mezinárodní konference FOOD FORUM 2016

Ministerstvo zemědělství a Potravinářská komora ČR pořádají dne 17. února 2016, v den zahájení Mezinárodního potravinářského veletrhu SALIMA 2016, mezinárodní konferenci FOOD FORUM…


16.2.2016

Informační leták "Bezpečnost geneticky modifikovaných potravin a krmiv"

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal informační leták týkající se bezpečnosti geneticky modifikovaných potravin a krmiv.


9.2.2016

Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2016 - 2018, ČR

Ministerstvo zdravotnictví České republiky vypracovalo „Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2016 - 2018".


15.12.2015

Video "Pět klíčů k bezpečnému stravování"

Video názorně vysvětluje základní hygienická pravidla při manipulaci s potravinami.


30.11.2015

Panorama potravinářského průmyslu 2014 PDF Otevírá se do nového okna. (PDF, 3 MB)

Studii "Panorama potravinářského průmyslu 2014" vypracoval, pod gescí Ministerstva zemědělství - Odboru potravinářského, Ústav zemědělské ekonomiky a informací.


Zpráva o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2014

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o výsledcích sledování a vyhodnocování cizorodých látek v potravních řetězcích v rezortu zemědělství v roce 2014.


Zpráva o činnosti systému RASFF v ČR za rok 2014

Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o činnosti systému Rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF) v ČR za rok 2014.


30.6.2015

5. ročník naučné stezky PŘÍBĚH POTRAVIN

Zpráva pro Odbor výzkumu, vzdělávání a poradenství Ministerstvo zemědělství z 5. ročníku vzdělávací a popularizační akce – naučné stezky „Věda na polích a ve stájích“ s podtitulem PŘÍBĚH POTRAVIN.


21.4.2015

Seminář "Pěstování GM rostlin" 28.5.2015 na MZe

Seminář "Pěstování GM rostlin" se koná pod záštitou ministra zemědělství Ing. Mariana Jurečky dne 28. května 2015, od 13:00 hodin, sál č. 400, Ministerstvo zemědělství, Těšnov 65/17, 110 00 Praha 1 - Nové Město.

zobrazit po

Strategické cíle potravinářství do roku 2030

  • Potravinové zabezpečení a přiměřená soběstačnost
  • Konkurenceschopnost a efektivnost českého potravinářství
  • Bezpečnost potravin a ochrana spotřebitelů

Více informací

Registry a aplikace

Kalendář