V této sekci naleznete oficiální publikace vydávané Ministerstvem zemědělství

Poslední publikace

Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin
Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství ve spolupráci se Státní veterinární správou vydal aktualizovanou verzi publikace autorů Petra Šatrána a Josefa Dubna „Nákazy zvířat přenosné na člověka a bezpečnost potravin“. Publikace podává stručný přehled o nákazách, které jsou přenosné ze zvířat na člověka, tzv. zoonózách, se zaměřením na nákazy, jejichž zdrojem jsou většinou potraviny.
Publikováno: 22. 2. 2024
Panorama potravinářského průmyslu 2021
Panorama potravinářského průmyslu 2021, kterou připravuje Ústav zemědělské ekonomiky a informací (ÚZEI), v úseku Vědy a výzkumu pod gescí Odboru potravinářského, MZe, je pokračováním obdobných zpráv vydávaných v minulých letech. Zpráva vychází z aktuálních údajů Českého statistického úřadu a získaných převážně prostřednictvím MPO. Po metodické stránce byla zpracována obdobně jako v předchozích letech. Zpracována je v časové řadě 2014 – 2021.
Publikováno: 14. 2. 2024
Situační a výhledová zpráva: Ryby 2023
Předkládaná situační zpráva navazuje na situační a výhledovou zprávu, která byla vydána v roce 2022 a údaje dostupné k 18. listopadu 2023.
Publikováno: 8. 2. 2024
Situační a výhledová zpráva: Zelenina 2023
Předkládaná publikace navazuje na SVZ Zelenina, která byla vydaná v prosinci roku 2022. Cílem této Situační a výhledové zprávy je informovat o situaci v zelinářském sektoru, dále o změnách a základních pravidlech, týkajících se společné organizace trhu u komodity zelenina. Použité informace jsou zpracovány podle dostupných informací k měsíci říjnu 2023, není-li uvedeno jinak.
Publikováno: 6. 2. 2024
Situační a výhledová zpráva: Cukr - cukrová řepa 2022
Situační a výhledová zpráva Cukr - cukrová řepa 2022 navazuje na údaje a skutečnosti, které byly zveřejněny v SVZ v lednu 2023. Obsahem jsou primárně údaje z hospodářského roku 2022/2023. Cílem SVZ je informovat veřejnost o důležitých aktuálních skutečnostech a základních údajích odvětví cukrové řepy a výroby cukru.
Zpráva poskytuje základní informace z oblastí českého a zahraničního obchodu s cukrem a pěstování a zpracování cukrové řepy v tuzemsku a v EU.
Publikováno: 25. 1. 2024

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.