přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.
zobrazit po
  • 1
  • 2
  • následující
  • poslední
26.2.2021

Geneticky upravená rajčata získala v Japonsku povolení k prodeji

Japonské Ministerstvo zdravotnictví vydalo tokijské startupové společnosti Sanatech Seed Co. povolení k prodeji a distribuci nové odrůdy rajčat, která byla vyšlechtěna za pomoci technologie pro úpravu genomu.


19.2.2021

Izrael odstranil restrikce na dovoz potravin z Japonska

Japonská vláda oznámila, že Izrael zrušil omezení na dovoz potravin, která přijal po havárii Fukušimské jaderné elektrárny v roce 2011. Počet zemí trvajících na tomto dovozní omezení se tak snížil na 15.


12.2.2021

Vzestup spotřeby craft-piva v Japonsku

Zatímco celková produkce piva v Japonsku klesá, produkce řemeslných piv vzrostla ve srovnání s loňským rokem o 30 % z důvodu vyšší spotřeby piva vypitého doma. Velké japonské pivovary se proto soustřeďují na tuto kategorii piv, která má potenciál dál expandovat. Oblibu si získává domácí výčepní zařízení, díky kterému si spotřebitelé dokážou pivo napěnit a získají tím podobný zážitek jako by si dali pivo v restauraci.  


5.2.2021

Česká republika úspěšně ukončila schvalovací proceduru na vývoz mléka a mléčných výrobků do Japonska

Česká republika úspěšně dokončila schvalovací proces, na základě kterého je možné pokračovat ve vývozu mléčných produktů z ČR do Japonska. 


29.1.2021

Kvůli ptačí chřipce bylo aktuálně v Japonsku utraceno rekordní množství drůbeže

Od listopadu minulého roku bylo potvrzeno 36 ohnisek vysoce patogenního kmene ptačí chřipky v patnácti japonských prefekturách (z celkových 47). Utraceno muselo být 5,8 milionů ks drůbeže.


22.1.2021

Japonsko podpoří výrobu nových potravinářských technologií

Zaměřit se chce na špičkové potravinářské technologie v sektorech jako např. výroba náhražek masa z rostlinných surovin jako jsou fazole, chov ryb v umělých nádržích, nebo použití robotů a informačních technologií pro přípravu a logistiku potravin.


15.1.2021

Japonsko vyvinulo robota na sklizeň ovoce. Důvod? Ubývající pracovní síla.

Japonský zemědělský a potravinářský výzkumný ústav ve spolupráci s dalšími subjekty vyvinul prototyp robota, který automatizovaně sklízí ovoce, jako jsou jablka a hrušky.


8.1.2021

Ve stárnoucím Japonsku se zmenšují balení potravin, ale zvyšují se jejich ceny

Ceny potravin se za posledních osm let zvýšily o 4 %, ale zohledníme-li jejich čistou hmotnost, je zvýšení ve skutečnosti o 11 %. Jak postupně klesá počet lidí v domácnostech, zvyšuje se poptávka po menších baleních.


18.12.2020

Velké japonské pivovary bojují v Jižní Koreji s dvojitou pohromou – bojkotem zboží a covidem–19

Ačkoliv jihokorejský bojkot japonského zboží začal už více než před rokem v důsledku probíhajícího japonsko – korejského obchodního sporu, doposud došlo jen k mírnému zmírnění napětí. V potravinářském sektoru má stále největší dopad na pivovary.


15.12.2020

Japonské supermarkety plánují rozšířit sortiment potravin na úkor spotřebního zboží

Přibližně polovina všech supermarketů v Japonsku plánuje zvýšit sortiment zpracovaných potravin, polotovarů, hotových jídel, dále pak čerstvého ovoce, zeleniny a masa. Průzkum provedla Národní asociace supermarketů u dvou set svých členů napříč Japonskem.

zobrazit po
  • 1
  • 2
  • následující
  • poslední