přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Seminář ke Světovému dni výživy

20.10.2017

Ministerstvo zemědělství ČR ve spolupráci se Společností pro výživu a Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze uspořádalo dne 16. října 2016 seminář ke Světovému dni výživy (World Food Day), jež se slaví každoročně v tento den jako připomínka založení Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství - FAO v roce 1945. „World Food Day“ každoročně připomíná problematiku výživy, hladu a zemědělství a v letošním roce se na celosvětové úrovni dle návrhu FAO zaměřil na otázky migrace, investic do potravinového zabezpečení a rozvoje zemědělství.

Letošní seminář s podtitulem „Ryba - součást zdravého jídelníčku“ se pak zaměřil na význam zejména sladkovodních ryb ve výživě člověka, na rizika spojená s nákupem, skladováním a konzumací, jejich dostupnost na trhu i na historii rybářství, produkce a spotřeby ryb v ČR. Informace byly doplněny i o přehled státních podpor pro rozvoj rybářství. Česká republika usiluje o široké zapojení do činnosti organizace FAO například skrze poskytování expertů, spolupráci s výzkumnými institucemi, nebo účastí firem v realizovaných projektech. Jednou z prioritních oblastí spolupráce je rybářství a akvakultura, jejichž důležitost pro výživu měl tento seminář zdůraznit.

Celkem devět přednášejících z řady státních i nestátních institucí a univerzit prezentovalo informace týkající se tématu z pohledu nutričního, obchodního, z pohledu bezpečnosti potravin a historického vývoje (prezentace v příloze). Semináře se zúčastnilo více než 80 posluchačů a díky účasti širokého spektra zástupců odborné veřejnosti, nevládních organizací a studentů proběhla zajímavá diskuze a výměna názorů.

V příloze naleznete všechny prezentace a abstrakty z uskutečněné akce.

 

1

 

2

 

3

 

 

Přílohy

Související odkazy

  • Tisk stránky
  • Poslat e-mailem