Česká účast na veletrhu SIAL Kanada 2019 v Torontu

20. 5. 2019

Veletrh SIAL Kanada 2019, který se uskutečnil ve dnech 30. dubna – 2. května 2019, každoročně zahajuje seriál výstav tohoto formátu po celém světě. Letošní 16. ročník, který se uskutečnil v Torontu (Enercare Centre), představoval již třetí příležitost, kdy se české firmy mohly tohoto veletrhu zúčastnit v rámci národního stánku, na jehož financování a realizaci se podílelo Ministerstvo zemědělství a Ministerstvo zahraničních věcí.

Této příležitosti využilo 10 českých firem prezentujících různé druhy nápojů, cereálií, cukrovinek nebo např. tradiční český exportní artikl mák. Firmy využily matchmakingových akcí v rámci Hosted Buyers' Program, který jim umožnil setkání se zástupci významných maloobchodních řetězců. Tato zkušenost byla následně velmi pozitivně českými podnikateli hodnocena.

V rámci Toronta byla též pro zájemce zorganizována retail tour, která poskytla zástupcům českých firem možnost rychlého základního porovnání nabídky jejich zájmových produktových kategorií v různých formátech maloobchodních řetězců. V zaměření zájmu návštěvníků veletrhu jsou dle organizátorů patrné změny - větší zájem je o zdravé/přírodní produkty. Tato kategorie zdravých produktů byla zastoupena i na českém stánku, který navštívili mj. český velvyslanec v Kanadě Pavel Hrnčíř a generální konzul Ivan Počuch.

Hlavním partnerem letošního ročníku SIAL Kanada byla Itálie a o zájmu ze strany vystavovatelů svědčí též 10% nárůst jejich počtu oproti poslednímu termínu konání v Torontu v roce 2017.

České firmy (i jejich kanadští distributoři) uvítali kontinuitu podpory českého národního stánku na veletrhu a avizovali zájem o účast i na SIAL Kanada 2020, který se bude konat v Montrealu.

 

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.