Česká účast na veletrhu SIAL Kanada 2018 v Montréalu

25. 5. 2018

Letošní česká účast na SIAL Kanada vycházela z priorit proexportní strategie MZe, kde je Kanada jedním z prioritních trhů. Na financování a realizaci české účasti se podílelo Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo zahraničních věcí a Czechtrade. Veletrhu SIAL, který se uskutečnil ve dnech 2. - 4. května 2018 v prostorách výstaviště Le Palais des Congrés v québeckém Montréalu, se tak mohly účastnit čtyři české firmy, z nichž některé již mají s kanadským trhem zkušenost a účastnily se i loňského SIALu v Torontu, a další se na vstup na trh teprve připravují nebo o něj mají zájem.

Veletrh s patnáctiletou tradicí je největší svého druhu v Severní Americe a pravidelně se ho účastní cca 20 000 návštěvníků. Na veletrhu měla zastoupení celá řada evropských zemí s výrazným segmentem firem ze zemí jižní Evropy (Španělsko bylo hlavním partnerem organizátorů veletrhu).

Český stánek navštívil též velvyslanec ČR v Kanadě pan Mgr. Pavel Hrnčíř. Firmám byl k dispozici expertní konzultant z potravinářského průmyslu pan Laird Greenshields ze společnosti Mathieson Communication, Inc. sídlící v Montréalu, který firmám usnadňoval prvotní orientaci mezi vystavovateli nejen díky svému dlouholetému působení v oboru, ale též se znalostí reálií podnikového prostředí České republiky, kterou opakovaně navštívil při svých služebních cestách.

České firmy hodnotily účast na SIAL Kanada jako pozitivní, vyjádřily zájem se účastnit i dalších veletrhů SIAL v Kanadě a s ohledem na dosavadní navázanou spolupráci s kanadskými distributory lze konstatovat, že se českým firmám postupně daří pronikat i na kanadský trh.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.