Dotazníkové šetření 2016

4. 5. 2016

Dotazníkové šetření o vydávání omezení či zákazu vstupu do lesa a honitby v roce 2016.

Obecní úřady obcí s rozšířenou působností (ORP) mají možnost dle zákona č. 289/1995 Sb., o lesích, a  zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, omezit či zakázat vstup do lesa či honitby.

Ministerstvo zemědělství provedlo dotazníkové šetření o vydávání omezení či zákazu vstupu do lesa/honitby a shrnulo výsledky tohoto šetření do přiložené tabulky.

Ke  3. 5. 2016 odpovědělo na výzvu 145 obecních úřadů obcí s rozšířenou působností.

Většina omezení či zákazu vstupů do lesa dle zákona o lesích byla vydána z důvodu bezpečnosti osob při kácení či požárech, zejména v období sucha roku 2015.

Omezení či zákazy vstupu do honitby, dle zákona o myslivosti, byly ve valné většině vydány pro obory a to z důvodu kladení mláďat, dále také z důvodu bezpečnosti osob během lovů.

V rámci jediného obecního úřadu obce s rozšířenou působností bylo 7 osob sankcionováno blokovou pokutou při vstupu do lesa, kde byl zákaz vstupu vydán z důvodu extrémního sucha a možnosti nebezpečí požáru.

Přílohy

Stáhnout (pdf, 184 kB)

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.