přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Odstavec předpisu 330/2019
Nařízení vlády č. 330/2019 Sb., o podmínkách provádění navazujících agroenvironmentálně-klimatických opatření Příl.10

Příl.10
Maximální limity obsahu sledovaných těžkých kovů, které může obsahovat vzorek zeleniny nebo jahod v podopatření integrovaná produkce zeleniny a jahodníku
A. Maximální obsah těžkých kovů v zelenině, při jehož překročení dojde ke snížení dotace
I------------------------------------I--------------------I------------------I
I           Druh zeleniny            I     Olovo (Pb)     I   Kadmium (Cd)   I
I                                    I       mg.kg
-1
I mg.kg
-1
I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 1. I Brokolice I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 2. I Celer bulvový I 0,09 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 3. I Celer naťový I 0,09 I 0,09 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 4. I Celer řapíkatý I 0,09 I 0,09 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 5. I Cibule I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 6. I Šalotka I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 7. I Čekanka salátová I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 8. I Česnek I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 9. I Fazol zahradní I 0,18 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 10. I Hrách zahradní I 0,18 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 11. I Kapusta hlávková I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 12. I Kapusta růžičková I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 13. I Kapusta kadeřavá - kadeřávek I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 14. I Kedluben I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 15. I Kopr vonný I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 16. I Křen selský I 0,09 I 0,09 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 17. I Kukuřice cukrová I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 18. I Květák I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 19. I Lilek vejcoplodý I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 20. I Meloun vodní I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 21. I Mrkev I 0,09 I 0,09 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 22. I Okurka nakladačka I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 23. I Okurka salátová I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 24. I Paprika I 0,09 I 0,045 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 25. I Pastinák I 0,09 I 0,09 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 26. I Pažitka I 0,27 I 0,18 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 27. I Petržel kořenová             I        0,09        I       0, 9       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 28. I Petržel naťová               I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 29. I Pór                          I        0,09        I      0,045       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 30. I Rajče                        I        0,09        I      0,045       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 31. I Reveň                        I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 32. I Ředkev                       I        0,09        I       0,09       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 33. I Ředkvička                    I        0,09        I       0,09       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 34. I Řepa salátová                I        0,09        I       0,09       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 35. I Salát                        I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 36. I Špenát                       I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 37. I Tykev                        I        0,09        I      0,045       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 38. I Zelí hlávkové                I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 39. I Zelí pekingské               I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
I 40. I Chřest                       I        0,27        I       0,18       I
I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
B. Maximální obsah těžkých kovů v zelenině, při jehož překročení dojde k neposkytnutí dotace
I------------------------------------I--------------------I------------------I
I           Druh zeleniny            I     Olovo (Pb)     I   Kadmium (Cd)   I
I                                    I       mg.kg
-1
I mg.kg
-1
I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 1. I Brokolice I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 2. I Celer bulvový I 0,1 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 3. I Celer naťový I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 4. I Celer řapíkatý I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 5. I Cibule I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 6. I Šalotka I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 7. I Čekanka salátová I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 8. I Česnek I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 9. I Fazol zahradní I 0,2 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 10. I Hrách zahradní I 0,2 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 11. I Kapusta hlávková I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 12. I Kapusta růžičková I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 13. I Kapusta kadeřavá - kadeřávek I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 14. I Kedluben I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 15. I Kopr vonný I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 16. I Křen selský I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 17. I Kukuřice cukrová I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 18. I Květák I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 19. I Lilek vejcoplodý I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 20. I Meloun vodní I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 21. I Mrkev I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 22. I Okurka nakládačka I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 23. I Okurka salátová I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 24. I Paprika I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 25. I Pastinák I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 26. I Pažitka I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 27. I Petržel kořenová I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 28. I Petržel naťová I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 29. I Pór I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 30. I Rajče I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 31. I Reveň I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 32. I Ředkev I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 33. I Ředkvička I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 34. I Řepa salátová I 0,1 I 0,1 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 35. I Salát I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 36. I Špenát I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 37. I Tykev I 0,1 I 0,05 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 38. I Zelí hlávkové I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 39. I Zelí pekingské I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I I 40. I Chřest I 0,3 I 0,2 I I-----I------------------------------I--------------------I------------------I
C. Maximální obsah těžkých kovů v zelenině, při jehož překročení dojde k vyřazení z titulu integrovaná produkce zeleniny
I----------------------------------------I-----------------------------------I
I            Chemická látka              I  Mezní hodnota celkového obsahu   I
I                                        I     chemické látky v zelenině     I
I                                        I             (mg.kg
-1
) I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 1. I Olovo (Pb) I 0,3 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 2. I Kadmium (Cd) I 0,25 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I
I 3.  I Rtuť (Hg)                        I               0,027               I
I-----I----------------------------------I-----------------------------------I
D. Maximální obsah těžkých kovů v jahodách, při jehož překročení dojde ke snížení dotace
         Olovo         0,18  mg/kg
E. Maximální obsah těžkých kovů v jahodách, při jehož překročení dojde k neposkytnutí dotace
         Olovo         0,2   mg/kg
F. Maximální obsah těžkých kovů v jahodách, při jehož překročení dojde k vyřazení z titulu integrovaná produkce jahodníku
I----------------------------------------I-----------------------------------I
I            Chemická látka              I  Mezní hodnota celkového obsahu   I
I                                        I     chemické látky v jahodách     I
I                                        I             (mg.kg
-1
) I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 1. I Olovo (Pb) I 0,4 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 2. I Kadmium (Cd) I 0,03 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 3. I Rtuť (Hg) I 0,005 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 4. I Chrom (Cr) I 0,1 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I I 5. I Arsen (As) I 0,5 I I-----I----------------------------------I-----------------------------------I