přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Odstavec předpisu 77/2003
Vyhláška č. 77/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje Příl.1

Příloha 1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny
+--------------+---------------------+---------------------------+
|Druh          |Skupina              |Podskupina                 |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|              |tekuté               |odtučněné nebo odstředěné  |
|              |                     |částečně odtučněné nebo    |
|              |                     |polotučné                  |
|              |                     |plnotučné                  |
|              |                     |plnotučné selské           |
|              |                     |nestandardizované          |
|              +---------------------+---------------------------+
|Mléko         |zahuštěné            |odtučněné, slazené nebo    |
|              |                     |neslazené                  |
|              |                     |částečně odtučněné nebo    |
|              |                     |polotučné,                 |
|              |                     |slazené nebo neslazené     |
|              |                     |plnotučné, slazené nebo    |
|              |                     |neslazené                  |
|              +---------------------+---------------------------+
|              |sušené               |odtučněné                  |
|              |                     |částečně odtučněné nebo    |
|              |                     |polotučné                  |
|              |                     |plnotučné                  |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|              |tekutá               |ke šlehání                 |
|              |                     |vysokotučná                |
|              +---------------------+---------------------------+
|Smetana       |zahuštěná            |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |sušená               |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|              |jogurt               |nízkotučný nebo odtučněný  |
|              |                     |se sníženým obsahem tuku   |
|              |                     |smetanový                  |
|              +---------------------+---------------------------+
|              |jogurtové mléko      |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |acidofilní mléko     |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |kefír                |                           |
|              +---------------------+                           |
|Kysaný mléčný |kefírové mléko       |                           |
|výrobek       +---------------------+                           |
|              |kysané mléko nebo    |                           |
|              |smetanový zákys      |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |kysaná nebo zakysaná |                           |
|              |smetana              |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |kysané podmáslí      |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |kysaný mléčný výrobek|                           |
|              |s bifido kulturou    |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|Mléčný výrobek|                     |                           |
|tepelně       |                     |                           |
|ošetřený      |                     |                           |
|po kysacím    |                     |                           |
|procesu       |                     |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|Mléčný výrobek|                     |                           |
|obohacený     |                     |                           |
|přídavkem     |                     |                           |
|mlékařské     |                     |                           |
|kultury       |                     |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|              |máselný tuk nebo     |                           |
|              |mléčný tuk bezvodý   |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |máselný koncentrát   |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |čerstvé máslo        |                           |
|Máslo         +---------------------+                           |
|mlékárenské   |máslo                |                           |
|a koncentráty +---------------------+                           |
|mléčného tuku |máslo stolní         |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |máslo                |                           |
|              |se sníženým obsahem  |                           |
|              |tuku                 |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |máslo                |                           |
|              |s nízkým obsahem tuku|                           |
|              |nebo nízkotučné      |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|Složený mléčný|mléčný roztíratelný  |                           |
|výrobek       |tuk (máselný         |                           |
|              |přípravek)           |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |mléčný roztíratelný  |                           |
|              |tuk se sníženým      |                           |
|              |obsahem tuku         |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |mléčný roztíratelný  |                           |
|              |tuk nízkotučný       |                           |
|              +---------------------+                           |
|              |máslo s přídavkem    |                           |
|              |alkoholu             |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|              |měkký nebo odtučněný |termizovaný                |
|              |nízkotučný nebo jemný|                           |
|              |polotučný            |                           |
|Tvaroh        |tučný                |                           |
|              +---------------------+---------------------------+
|              |tvrdý nebo           |                           |
|              |na strouhání nebo    |                           |
|              |ke strouhání         |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|              |                     |nezrající                  |
|              |                     |termizovaný                |
|              |                     +---------------------------+
|              |                     |zrající                    |
|              |                     |zrající pod mazem          |
|Sýr           |přírodní             |zrající v celé hmotě       |
|              |                     |s plísní na povrchu        |
|              |                     |s plísní uvnitř hmoty      |
|              |                     |dvouplísňový               |
|              |                     |v solném nálevu, bílý      |
|              |                     +---------------------------+
|              |                     |extra tvrdý (ke strouhání) |
|              |                     |tvrdý                      |
|              |                     |polotvrdý                  |
|              |                     |poloměkký                  |
|              |                     |měkký                      |
|              +---------------------+---------------------------+
|              |tavený               |nízkotučný (roztíratelný)  |
|              |                     |vysokotučný (roztíratelný) |
|              +---------------------+---------------------------+
|              |syrovátkový          |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+
|Bílkovinný    |kasein               |kyselý                     |
|mléčný        |potravinářský        |sladký                     |
|výrobek       +---------------------+---------------------------+
|              |kaseinát             |                           |
|              |potravinářský        |                           |
|              +---------------------+---------------------------+
|              |mléčná               |                           |
|              |bílkovina            |                           |
+--------------+---------------------+---------------------------+