Národní strategický plán RV 2007-2013

11. 6. 2010

V dubnu 2010 byl aktualizován strategický dokument pro rozvoj venkova ČR. Úprava byla provedena především v souvislosti s Healh Check.

Rok vydání:2010
Vydal: Ministerstvo zemědělství
Tématické oblasti:
Rozvoj venkovaZákladní publikace a dokumenty

Národní strategický plán rozvoje venkova ČR (NSPRV) vychází z hlavních strategických priorit EU pro období 2007–2013 s důrazem na zvyšování ekonomického růstu, vytváření nových pracovních příležitostí a udržitelný ekonomický rozvoj. V odpovídajícím rozsahu jsou také reflektovány závěry summitů v Lisabonu a Göteborgu.

NSPRV zajišťuje vazby mezi obecnými cíli rozvoje evropského venkova a cíli rozvoje venkova ČR, odpovídajícími „evropským strategickým směrům“, třem strategickým rozvojovým osám (konkurenceschopnost, ochrana přírody, životního prostředí a krajiny, a rozvoj a diverzifikace venkovského života). Plán rovněž zohledňuje revidované Strategické směry Společenství s ohledem na stanovení nových výzev pro evropské zemědělství: změnu klimatu, obnovitelné zdroje energie, vodní hospodářství, biologickou rozmanitost a restrukturalizaci odvětví mléka a mléčných výrobků.

 

Přílohy

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.