Vědecký výbor pro modifikované potraviny a krmiva

Vítáme Vás na stránkách Vědeckého výboru pro geneticky modifikované potraviny a krmiva

Doc.MVDr. Vladimír Ostrý, CSc.

Osobní profil

Národnost česká Ostrý

Kontakt

adresa pracoviště

SZÚ Praha, Centrum zdraví výživy

a potravin v Brně

Palackého 3a,

612 42 Brno

e-mail vladimir.ostry@szu.cz
telefon 515 577 523

Vzdělání

  • 1983 - Vysoká škola veterinární v Brně - MVDr.
  • 1989 - Vysoká škola veterinární v Brně - CSc.
  • 1992 - Postgraduální studium - Karlova univerzita, Přírodovědecká Fakulta, obor mykologie.
  • 2010 - Habilitace před Vědeckou radou FVZ UO v Hradci Králové
  • 2010 - Jmenování docentem pro obor toxikologie – Doc.

Pracovní zkušenosti

Současné zaměstnání:

  • 2012-2021: pracovník v ochraně veřejného zdraví na Centru zdraví, výživy a potravin v Brně

  • 1994–dosud:  Vedoucí Národního referenčního centra pro mikroskopické houby a jejich toxiny v potravinových řetězcích 

Dřívější zaměstnání:

  • 1983-1985:     Studijní pobyt na Vysoké škola veterinární v Brně, katedra hygieny a technologie potravin
  • 1985 – 1992:  Výzkumný pracovník Centra hygieny potravinových řetězců v Brně, Institutu hygieny a epidemiologie v Praze
  • 1992–2008:    Vedoucí oddělení toxikologie, Centra hygieny potravinových řetězců   v Brně, Státního zdravotního ústavu Praha (dále SZÚ-CHPŘ)
  • 1992–2008: Zástupce vedoucího SZÚ-CHPŘ v Brně
  • 2008–2011:    Vedoucí oddělení pro bezpečnost potravin a PBU, Odbor hygieny výživy a bezpečnosti potravin v Brně, Centrum odborných činností v Praze, Státní zdravotní ústav v Praze
  • 2008–2011:    Zástupce vedoucího Státního zdravotního ústavu – dislokovaného pracoviště v Brně
  • 2008–2011:   Zástupce vedoucího Odboru hygieny výživy a bezpečnosti potravin v Brně

 

Členství ve vědeckých společnostech:

  • Society for Mycotoxin Research

 

Členství ve vědeckých výborech:

  • Vědecký výbor pro geneticky modifikované potraviny a krmiva
  • Česká komise pro nakládání s GMO
  • Vědecký výbor pro potraviny
  • Vědecká rada  Státního zdravotního ústavu

 

Garant problematiky na SZÚ v Praze:

  • Geneticky modifikované organismy
  • Geneticky modifikované potraviny
  • Toxinogenní plísně a mykotoxiny v potravinách a biologickém materiálu

 

Výzkumné aktivity:

  • Bezpečnost potravin
  • Hodnocení zdravotního rizika geneticky modifikovaných  potravin
  • Mykologie potravin
  • Hodnocení zdravotního rizika toxinogenních vláknitých mikroskopických hub a mykotoxinů v potravinách
  • Biologické monitorování biomarkerů vybraných mykotoxinů v biologickém materiálu (např. aflatoxin M1, ochratoxin A v lidské moči)

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.