Sklad ovoce v Těchobuzicích

Voňavý štrúdl nebo ovocný koláč dokáže vždycky zpříjemnit sychravé zimní odpoledne. Nejlépe samozřejmě chutná ovoce z vlastní zahrádky, aby nám ale sklizené ovoce vydrželo, můžeme se inspirovat u zkušených sadařů.

Na venkovských zahrádkách nebo v ovocných sadech se nejčastěji setkáváme s jabloněmi a hruškami. Co ale dělat, když nám větříček shodí jednu nebo dvě hruštičky? Pokud je ihned nesníme, měli bychom je uskladnit v místnostech s teplotou mezi 3 – 6 °C. Jablka bychom měli sklízet nejlépe na svatého Václava a i když nám rčení říká něco jiného, klidně je můžeme míchat s hruškami, ale nikdy se zeleninou. Když si nebudete jisti, můžete zajít pro radu do ovocnářství Jelínek v Ploskovicích-Těchobuzicích a nechat se inspirovat v nedávno rekonstruovaném skladu.

Na rekonstrukci skladu ovoce Ovocnářství Jelínek přispěl PRV celkem 2 066 000 Kč.


Podpořeno z opatření "I.1.1 Modernizace zemědělských podniků".


Seznam všech projektů

 

Soutěž

Fotosoutěž Celostátní sítě pro venkov probíhala od 17. 3. do 15. 7. 2014.

Staňte se fanouškem na Facebooku
a sledujte aktuální informace.
www.facebook.com/jentodobre