přechod na části stránky

Upozornění:
Používáte prohlížeč IE verze 6. Od 1. června 2012 nebude možné se s tímto prohlížečem do prostředí eAGRI přihlásit. Proveďte upgrade na IE verze min. 7 nebo použijte jiný prohlížeč (např. Mozilla Firefox nebo Google Chrome). Další informace zde.

Seminář ZPRACOVÁNÍ MLÉKA

16.3.2018

Dne 15.3.2018 proběhl v Poděbradech v rámci Projektu Ministerstva zemědělství NA PODPORU PRODUKCE A ODBYTU BIOMLÉKA seminář na zpracování mléka.

Slovenský lektor Lubomír Ferenčík, který má mnoholeté zkušenost s výrobou sýrů, mimo jiné předvedl, jak pracovat s nepasterovaným mlékem.

Účastníci si mohli prakticky vyzkoušet celý technologický postup výroby tradičních sýrů z nepasterizovaného mléka (slovenský oštiepok v typické dřevěné formě). Vyráběl se i typický zrající sýr severní Itálie fontina, ricotta a korbáčik.

Výrobní postupy těchto sýrů budou zveřejněny v materiálech ze seminářů.

Fotogalerie

  • Tisk stránky
  • Poslat e-mailem