Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

Všem nám záleží na tom, abychom konzumovali bezpečné a kvalitní potraviny. Jejich cesta začíná u půdy a pokračuje k volbě správné odrůdy, osivům, sadbě, hnojivům a přípravkům na ochranu rostlin. Bez toho všeho zemědělské plodiny strádají, mají potíže se svým zdravým vývojem a výsledkem je špatná sklizeň. Abychom naopak sklízeli dostatek a ve skvělé kvalitě, a ještě co nejvíce šetřili životní prostředí, v tom všem pomáhá naše zkušebnictví, kontrola a rostlinolékařství.

Školení IP révy vinné - Znojmo

Datum akce: 20. 3. 2017 8:00 - 16:00
Místo konání:
Znojmo - Loucký Klášter (galerie U svatých)
Kategorie akce: Vzdělávací akce (konference, kurzy, přednášky atd.)

Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

ve spolupráci se

Svazem vinařů České republiky a Ekovínem

 
pořádají školení

za účelem rozšíření znalostí o systému integrované produkce révy vinné v rozsahu alespoň 8 hodin, podle § 13 odst. 5 písm. i) nařízení vlády č. 75/2015 Sb., o podmínkách provádění agroenvironmentálně – klimatických opatření a o změně nařízení vlády č. 79/2007 Sb., o podmínkách provádění agroenvironmentálních opatření, ve znění pozdějších předpisů, dále jen „nařízení vlády č. 75/2015 Sb.“

Více na http://www.svcr.cz/skoleni-integrovane-produkce-reva-vinna

 

Náplň samotného školení IP v roce 2017

8:00 – 8:40 Zásady při používání přípravků na ochranu rostlin (POR) ve vinicích; interpretace legislativy – např. evidence POR, dobrá praxe, výsledky kontrol a upozornění na možné problémy (I. Martincová, A. Blažková) – 40 min.

8:40 – 8:55 Vysvětlení používání tzv. pomocných látek a POR/hnojiv - na principu podmínek v ekologickém zemědělství (M. Prudil) – 20 min

8:55 - 9:25 Registrace vinic, novela zákona o vinohradnictví a vinařství (R. Gruna) – 30 min

9:25 – 10:00 Výskyt a identifikace reziduí POR v listech a hroznech po určitém časovém období (M. Prudil) – 30 min.

10:00 – 10:10 Přestávka

10:10 – 11:25 Vhodnost POR do systémů IP révy, mísitelnost apod. (dodavatelé POR sdružené v CCPA + fa. Biocont Lab.) – 75 min.

11:25 – 12:10 Vyhodnocení podmínek výskytu chorob a ochrany rostlin v révě v roce 2016 a doporučení pro rok 2017 (P. Ackermann) – 45 min.

12:10 – 12:20 Přestávka

12:20 – 13:10 Využití dusíku ve výživě révy, novinky ve výživě révy (p. Hartl – AT) – 50 min. – 45 min.

13:10 – 14:00 prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D. Cesty k dosažení kvalitního vína - vliv zelených prací, ochrany, hnojení a závlahy na změny kvalitativních parametrů a typu vína.

14:00 – 16:00 oběd a vydávání „Osvědčení o absolvování školení"

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.