Ministerstvo zemědělství uspořádalo každoroční seminář k příležitosti Světového dne výživy; hlavním tématem byla role jednotlivých druhů potravin ve výživě a význam vody a její udržitelnosti pro zemědělství

Dne 17. 10. 2023 Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu přivítalo více než 50 účastníků na semináři k tématu konzumace živočišných a rostlinných potravin v kontextu lidského zdraví, výživy a dopadů na životní prostředí a k tématu využívání vody v zemědělství.

Každoroční oslava Světového dne výživy (World Food Day) je důležitá pro zviditelnění a připomenutí problému potravinového zabezpečení a zdravé výživy ve světě. Cílem semináře je výměna informací mezi odborníky, ale také zvýšení povědomí mezi laickou veřejností o aktuálních výživových tématech. Kromě toho tento den připomíná již 78. výročí založení FAO – mezinárodní organizace pro zemědělství a výživu, jejíž význam roste s rostoucím důrazem na zajištění světového potravinového zabezpečení.

Pravidelný seminář, který se konal v budově Ministerstva zemědělství v Praze, přilákal odborníky i laiky z řad výživových poradců, studentů, zástupců výzkumných ústavů a zástupců potravinářských firem. Na semináři vystoupil panel expertů, kteří se zaměřili na témata živočišných produktů ve stravě, udržitelného zemědělství, zdravého mikrobiomu, využívání vody v zemědělství nebo na organizaci Codex Alimentarius. Na závěr proběhla živá diskuze s přednášejícími odborníky, jejichž prezentace jsou k dispozici pod textem.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.