Odstavec předpisu 397/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2021 Sb., o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány
Příl.1
Příl.1
Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny
a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I Druh I Skupina I Potravina I Minimální I Poznámka I I I I I hmotnostní I I I I I I podíl ovoce I I I I I I (v g na 1 kg I I I I I I potraviny I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I Konzervované I Džemy výběrové I všeobecně I 450 I I I ovoce I (Extra) I---------------------I--------------I-----------------I I I I z červeného rybízu, I 350 I I I I Džemy výběrové I jeřabin, rakytníku, I I I I I (Extra) I černého rybízu, I I I I I speciální I kdoulí a šípků I I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I Džemy výběrové I ze zázvoru I 250 I I I I (Extra) se I---------------------I--------------I-----------------I I I sníženým I z kešú - jablka I 230 I I I I obsahem cukru I---------------------I--------------I-----------------I I I I z plodů mučenky I 80 I I I I I (maracuja) I I I I I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Džemy I všeobecně I 350 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z červeného rybízu, I 250 I I I I I jeřabin, rakytníku, I I I I I I černého rybízu, I I I I I I kdoulí a šípků I I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I ze zázvoru I 150 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z kešú - jablka I 160 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z plodů mučenky I 60 I I I I I (maracuja) I I I I I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Rosoly I všeobecně I 450 I I I I výběrové I---------------------I--------------I-----------------I I I (Extra) I z černého rybízu, I 350 I I I I I šípků, kdoulí, I I I I I I malin I I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I ze zázvoru I 250 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z kešú - jablka I 230 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z plodů mučenky I 80 I I I I I (maracuja) I I I I I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Rosoly I všeobecně I 350 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z černého rybízu, I 250 I I I I I šípků, kdoulí, I I I I I I malin I I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I ze zázvoru I 150 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z kešú - jablka I 160 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z plodů mučenky I 60 I I I I I (maracuja) I I I I I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Marmelády I všeobecně I 200 I z toho min. 75 I I I I I I g pocházející z I I I I I I endokarpu I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Povidla I slazená z meruněk I 1700 I k výrobě je I I I I I I možno použít I I I I I I meruňkovou I I I I I I dřeň, meruňkový I I I I I I lektvar a dřeň I I I I I I ze sušených I I I I I I meruněk I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I slazená ze švestek I 1700 I k výrobě je I I I I I I možno použít I I I I I I švestkovou I I I I I I dřeň, švestkový I I I I I I lektvar a dřeň I I I I I I ze sušených I I I I I I švestek I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I slazená ze švestek I 2200 I podíl ovocné I I I I a jablek I I sušiny ze I I I I I I švestek nejméně I I I I I I 75 % I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I slazená z jablek I 3000 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I slazená z hrušek a I 3200 I podíl ovocné I I I I jablek I I sušiny z jablek I I I I I I nejméně 30 % I I I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Klevely I všeobecně I 1500 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z meruněk I 730 I I I I I---------------------I--------------I-----------------I I I I z jahod I 640 I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Kaštanový krém I I 380 I podíl ovoce je I I I I I I vnesen I I I I I I kaštanovým I I I I I I krémem I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Ovocný protlak I I I I I I (pyré) I I I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Sušené ovoce I I I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Přeslazené I I I I I I ovoce I I I I I I (kandované I I I I I I ovoce) I I I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Ovoce v lihu I v plechovém obalu I 220 I I I I (ovocná bowle) I---------------------I--------------I-----------------I I I I ve skleněném obalu I 450 I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I I Kompot I I I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I I Upravené I Upravené I I I I I chlazené I chlazené I I I I I čerstvé I čerstvé ovoce I I I I I ovoce I I I I I I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
Poznámka: jsou-li druhy ovoce smíchány, musí být minimální obsah pro různé
druhy ovoce stanovený pro džemy, džemy výběrové (Extra), džemy výběrové (Extra) speciální,
džemy výběrové (Extra) se sníženým obsahem cukru, rosoly, marmelády a kaštanový krém
snížen úměrně použitému procentuálnímu množství.