Odstavec předpisu 397/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2021 Sb., o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány
Příl.1

Příl.1
Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I     Druh     I    Skupina     I      Potravina      I  Minimální   I    Poznámka     I
I              I                I                     I  hmotnostní  I                 I
I              I                I                     I podíl ovoce  I                 I
I              I                I                     I (v g na 1 kg I                 I
I              I                I                     I  potraviny   I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I Konzervované I Džemy výběrové I všeobecně           I     450      I                 I
I ovoce        I (Extra)        I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z červeného rybízu, I     350      I                 I
I              I Džemy výběrové I jeřabin, rakytníku, I              I                 I
I              I (Extra)        I černého rybízu,     I              I                 I
I              I speciální      I kdoulí a šípků      I              I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Džemy výběrové I ze zázvoru          I     250      I                 I
I              I (Extra) se     I---------------------I--------------I-----------------I
I              I sníženým       I z kešú - jablka     I     230      I                 I
I              I obsahem cukru  I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z plodů mučenky     I      80      I                 I
I              I                I (maracuja)          I              I                 I
I              I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Džemy          I všeobecně           I     350      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z červeného rybízu, I     250      I                 I
I              I                I jeřabin, rakytníku, I              I                 I
I              I                I černého rybízu,     I              I                 I
I              I                I kdoulí a šípků      I              I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I ze zázvoru          I     150      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z kešú - jablka     I     160      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z plodů mučenky     I      60      I                 I
I              I                I (maracuja)          I              I                 I
I              I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Rosoly         I všeobecně           I     450      I                 I
I              I výběrové       I---------------------I--------------I-----------------I
I              I (Extra)        I z černého rybízu,   I     350      I                 I
I              I                I šípků, kdoulí,      I              I                 I
I              I                I malin               I              I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I ze zázvoru          I     250      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z kešú - jablka     I     230      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z plodů mučenky     I      80      I                 I
I              I                I (maracuja)          I              I                 I
I              I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Rosoly         I všeobecně           I     350      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z černého rybízu,   I     250      I                 I
I              I                I šípků, kdoulí,      I              I                 I
I              I                I malin               I              I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I ze zázvoru          I     150      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z kešú - jablka     I     160      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z plodů mučenky     I      60      I                 I
I              I                I (maracuja)          I              I                 I
I              I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Marmelády      I všeobecně           I     200      I z toho min. 75  I
I              I                I                     I              I g pocházející z I
I              I                I                     I              I endokarpu       I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Povidla        I slazená z meruněk   I     1700     I k výrobě je     I
I              I                I                     I              I možno použít    I
I              I                I                     I              I meruňkovou      I
I              I                I                     I              I dřeň, meruňkový I
I              I                I                     I              I lektvar a dřeň  I
I              I                I                     I              I ze sušených     I
I              I                I                     I              I meruněk         I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I slazená ze švestek  I     1700     I k výrobě je     I
I              I                I                     I              I možno použít    I
I              I                I                     I              I švestkovou      I
I              I                I                     I              I dřeň, švestkový I
I              I                I                     I              I lektvar a dřeň  I
I              I                I                     I              I ze sušených     I
I              I                I                     I              I švestek         I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I slazená ze švestek  I     2200     I podíl ovocné    I
I              I                I a jablek            I              I sušiny ze       I
I              I                I                     I              I švestek nejméně I
I              I                I                     I              I 75 %            I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I slazená z jablek    I     3000     I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I slazená z hrušek a  I     3200     I podíl ovocné    I
I              I                I jablek              I              I sušiny z jablek I
I              I                I                     I              I nejméně 30 %    I
I              I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Klevely        I všeobecně           I     1500     I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z meruněk           I     730      I                 I
I              I                I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I z jahod             I     640      I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Kaštanový krém I                     I     380      I podíl ovoce je  I
I              I                I                     I              I vnesen          I
I              I                I                     I              I kaštanovým      I
I              I                I                     I              I krémem          I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Ovocný protlak I                     I              I                 I
I              I (pyré)         I                     I              I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Sušené ovoce   I                     I              I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Přeslazené     I                     I              I                 I
I              I ovoce          I                     I              I                         I
I              I (kandované     I                     I              I                 I
I              I ovoce)         I                     I              I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Ovoce v lihu   I v plechovém obalu   I     220      I                 I
I              I (ovocná bowle) I---------------------I--------------I-----------------I
I              I                I ve skleněném obalu  I     450      I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I              I Kompot         I                     I              I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
I Upravené     I Upravené       I                     I              I                 I
I chlazené     I chlazené       I                     I              I                 I
I čerstvé      I čerstvé ovoce  I                     I              I                 I
I ovoce        I                I                     I              I                 I
I--------------I----------------I---------------------I--------------I-----------------I
Poznámka: jsou-li druhy ovoce smíchány, musí být minimální obsah pro různé druhy ovoce stanovený pro džemy, džemy výběrové (Extra), džemy výběrové (Extra) speciální, džemy výběrové (Extra) se sníženým obsahem cukru, rosoly, marmelády a kaštanový krém snížen úměrně použitému procentuálnímu množství.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.