Odstavec předpisu 397/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 397/2021 Sb., o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány
§ 9
§ 9
(1) Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny
a podskupiny je uvedeno v příloze č. 6 k této vyhlášce.
(2) Kromě údajů uvedených v nařízení o poskytování informací o potravinách
spotřebitelům, v zákoně a ve vyhlášce o některých způsobech označování potravin se
u konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny uvede
a) botanický název použitého druhu zeleniny, pokud není zahrnut v názvu výrobku,
b) použitý druh nálevu,
c) název skupiny a podskupiny,
d) u upravené chlazené čerstvé zeleniny a zeleniny mléčně kvašené datum použitelnosti
a teplota skladování,
e) údaj, zda se jedná o zeleninový výrobek pálivý.
(3) Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny jsou uvedeny
v příloze č. 7 k této vyhlášce.
(4) Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé
zeleniny jsou uvedeny v příloze č. 8 k této vyhlášce.
(5) Průměrným množstvím spotřebitelského balení konzervované a upravené chlazené
čerstvé zeleniny je hmotnost spotřebitelského balení konzervované a upravené chlazené
čerstvé zeleniny bez obalu se zohledněním přípustné záporné hmotnostní odchylky podle
tabulky 1 přílohy č. 9 k této vyhlášce.
(6) Průměrným množstvím stanovených hmotnostních podílů jednotlivých složek
zeleniny u zeleninových salátů a směsí jsou stanovené hmotnostní podíly jednotlivých
složek zeleniny u zeleninových salátů a směsí bez obalu se zohledněním přípustné
záporné hmotnostní odchylky podle tabulky 2 přílohy č. 9 k této vyhlášce.