Odstavec předpisu 273/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 273/2021 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady
Příl.22

Příl.22
Ohlašovací list pro přepravu nebezpečných odpadů po území ČR
Vysvětlivky:
Způsob vyplňování Ohlašovacího listu
IČOL
- Identifikační číslo ohlašovacího listu pro přepravu nebezpečných odpadů po území ČR, které k ohlášené přepravě automaticky přiřazuje Integrovaný systém plnění ohlašovacích povinností - samostatný modul Systém evidence přepravy nebezpečných odpadů.
Kyvadlová přeprava
- "Ano" se uvede v případě, že se jedná o přepravu podle § 40 odst. 2 této vyhlášky. Pokud kyvadlovou přepravu nebezpečných odpadů vykonává více osob provádějících přepravu, identifikují se na jednom ohlašovacím listu včetně použitých dopravních prostředků.
Odesílatel
- Původce odpadu nebo zařízení pro nakládání s odpady, kteří odesílají odpad ze své provozovny / zařízení. V případě přepravy mobilním zařízením ke sběru odpadů je to vždy provozovatel tohoto zařízení.
Typ odesílatele:
uvede se jeden ze čtyř typů (1. původce / stacionární zařízení, 2. mobilní zařízení ke sběru odpadu, 3. mobilní zařízení ke zpracování odpadu, 4. činnost na území obce s rozšířenou působností (SO ORP / SOP).
IČO
- uvede se identifikační číslo původce nebo zařízení pro nakládání s odpady; pokud je IČO méně než osmimístné, doplní se zleva nuly na celkový počet osm míst.
IČZ / IČP
- uvede se identifikační číslo zařízení určeného pro nakládání s odpady, v případě původce odpadu se uvede identifikační číslo provozovny původce odpadu. V případě vzniku odpadu mimo provozovnu při činnosti na území správního obvodu se zde uvede kód ORP / SOP.
Obchodní firma / název / jméno a příjmení
- uvede se název nebo jméno původce nebo zařízení pro nakládání s odpady, jak je zapsáno v obchodním rejstříku nebo v živnostenském listu.
Ulice, Obec, PSČ
- uvedou se adresní údaje provozovny původce nebo zařízení pro nakládání s odpady podle typu odesílatele. V případě mobilního zařízení ke sběru odpadů se uvede adresa sídla provozovatele zařízení. V případě vzniku odpadu mimo provozovnu při činnosti na území správního obvodu se uvedou adresní údaje ORP / SOP. V případě mobilního zařízení ke zpracování odpadů v SO ORP se uvedou adresní údaje ORP.
IČZÚJ
- uvede se identifikační číslo základní územní jednotky obce odpovídající adrese provozovny původce nebo zařízení pro nakládání s odpady. Uvádí se podle jednotného číselníku obcí ČR. Číslo se uvádí podle jednotného číselníku obcí ČR vydaného Českým statistickým úřadem.
Připojené doklady
- uvede se seznam dokladů vyplývajících z jiných právních předpisů25) pro jednotlivé druhy přepravy.
Příjemce / vykládka
- uvede se zařízení pro nakládání s odpady, do kterého se odpad přepravuje.
IČO
- uvede se identifikační číslo osoby; pokud má osoba IČO méně než osmimístné, doplní se zleva nuly na celkový počet osm míst.
IČZ
- uvede se identifikační číslo zařízení určeného pro nakládání s odpady.
Obchodní firma / název / jméno a příjmení
- uvede se název / jméno provozovatele zařízení určeného pro nakládání s odpady, jak je zapsán v obchodním rejstříku nebo v živnostenském listu.
Ulice, Obec, PSČ
- uvedou se adresní údaje zařízení určeného pro nakládání s odpady, do kterých byl odpad přepraven.
IČZÚJ
- uvede se identifikační číslo základní územní jednotky obce odpovídající adrese zařízení určeného pro nakládání s odpady. Uvádí se podle jednotného číselníku obcí ČR.
Nakládka nebezpečného odpadu
Místo nakládky
- informace o místu naložení odpadu včetně předávajícího a předávaných odpadů. V případě mobilního zařízení ke sběru odpadů: Pokud je v rámci jedné ohlášené přepravy více míst nakládek nebo více předávajících původců nebo zařízení k nakládání s odpady, od kterých je odpad přebírán, každý se zapisuje samostatně pod jednotlivým pořadovým číslem.
Pořadové číslo místa nakládky
- uvede se pořadové číslo nakládky vzestupně od č. 1.
IČO
- vyplňuje se identifikační číslo osoby předávající odpady; pokud má osoba IČO méně než osmimístné, doplní se zleva nuly na celkový počet osm míst.
IČZ / IČP
- uvede se identifikační číslo zařízení určeného pro nakládání s odpady, v případě původce odpadu se uvede identifikační číslo provozovny původce odpadu. V případě vzniku odpadu mimo provozovnu při činnosti na území správního obvodu se zde uvede kód ORP / SOP.
Obchodní firma / název / jméno a příjmení
- uvede se název nebo jméno původce nebo zařízení pro nakládání s odpady, jak je zapsán v obchodním rejstříku nebo v živnostenském listu.
Ulice, Obec, PSČ
- uvádí se adresní údaje místa nakládky a to i v případě, že je nakládka uskutečněna mimo areál předávajícího.
IČZÚJ
- uvede se identifikační číslo základní územní jednotky obce odpovídající adrese místa nakládky. Uvádí se podle jednotného číselníku obcí ČR.
Sloupec 1 - Pořadové číslo
- uvede se pořadové číslo druhu případně poddruhu přepravovaného odpadu v rámci nakládky.
Sloupec 2 - Katalogové číslo
nebezpečného odpadu podle Katalogu odpadů - uvede se katalogové číslo druhu případně poddruhu odpadu podle Katalogu odpadů.
Sloupec 3 - Název nebezpečného odpadu
podle Katalogu odpadů - uvede se název druhu případně poddruhu odpadu podle Katalogu odpadů. Je možno uvést i zkrácený název.
Sloupec 4 - Množství
- uvede se hmotnost přepravovaného odpadu v tunách. Zaokrouhluje se obvykle na tři desetinná místa, v případě potřeby lze až na šest desetinných míst.
Sloupec 5 - Počet kusů
- uvede se počet kusů obalů, ve kterých je odpad přepravován.
Osoba provádějící přepravu
Osoba provádějící přepravu
- uvedou se údaje o osobě provádějící přepravu, která zahajuje přepravu odpadu od odesílatele. Jde o externí osobu vykonávající přepravu odpadu nebo odesílatele nebo příjemce odpadu, pokud sami zajišťují přepravu. Pokud přepravu zajišťuje více osob, uvedou se samostatně pod jednotlivými pořadovými čísly. Uvedou se identifikační údaje k použitým dopravním prostředkům, zejména registrační značky.
V případě kyvadlové přepravy nebezpečných odpadů, kterou vykonává více osob provádějících přepravu, se vyplňují u každé osoby identifikační údaje jednotlivých použitých dopravních prostředků, zejména registrační značky.
Pořadové číslo osoby provádějící přepravu
- uvede se jednotlivě pořadové číslo osoby provádějící přepravu vzestupně od č. 1.
IČO
- uvede se identifikační číslo osoby provádějící přepravu, pokud má osoba IČO méně než osmimístné, doplní se zleva nuly na celkový počet osm míst.
Obchodní firma / název / jméno a příjmení
- uvede se název nebo jméno osoby provádějící přepravu, jak je zapsán v obchodním rejstříku nebo v živnostenském listu.
Ulice, Obec, PSČ
- uvedou se adresní údaje sídla osoby provádějící přepravu.
IČZÚJ
- uvede se identifikační číslo základní územní jednotky obce odpovídající adrese sídla osoby provádějící přepravu. Uvádí se podle jednotného číselníku obcí ČR.
Razítko / podpis:
Osoba provádějící přepravu potvrdí účast na přepravě odpadů aspoň jedním potvrzením, například podpisem odpovědné osoby.
Náklad předán osobě provádějící přepravu:
Datum předání
odpadu osoby provádějící přepravu ve tvaru DD.MM.RRRR.
Identifikace odesílatele, razítko / podpis:
Odesílatel potvrdí účast na přepravě odpadů aspoň jedním potvrzením, například podpisem odpovědné osoby.
Náklad předán příjemci:
Datum předání
odpadu příjemci ve tvaru DD.MM.RRRR.
Identifikace příjemce, razítko / podpis:
Příjemce potvrdí účast na přepravě odpadů aspoň jedním potvrzením, například podpisem odpovědné osoby.
Poznámka: prostor pro vložení poznámky osob zúčastněných na přepravě nebezpečných odpadů.
25) Např. zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů, Dohoda o mezinárodní silniční přepravě nebezpečných věcí - ADR (Ženeva 1957), Řád pro mezinárodní železniční dopravu nebezpečných věcí (RID).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.