Odstavec předpisu 273/2021 Sb.
Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 273/2021 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady
Příl.15

Příl.15
Hlášení údajů o zařízení pro nakládání s odpady a údajů o zahájení, ukončení, přerušení nebo obnovení provozu zařízení
Hlášení určeno pro krajský úřad:
List 1: Identifikace
List 2: Ohlášení údajů o provozu zařízení ke skladování, sběru, úpravě, využití nebo odstranění odpadu
List 3 Ohlášení údajů o provozu zařízení vymezeném v příloze č. 4 k zákonu a o provozu malého zařízení
Vysvětlivky:
Krajský úřad
- uvede se název příslušného krajského úřadu, který provádí kontrolu a zpracování hlášení.
List 1: Identifikace
Identifikace ohlašovatele - zařízení pro nakládání s odpady
IČO
- uvede se identifikační číslo provozovatele zařízení; pokud je IČO méně než osmimístné, doplní se zleva nuly na celkový počet osm míst.
Obchodní firma / název / jméno a příjmení
- uvede se jak je zapsán v obchodním nebo v živnostenském rejstříku.
Ulice, č.p., č.o, obec, PSČ
- uvedou se adresní údaje sídla nebo odštěpného závodu provozovatele zařízení, jak jsou zapsány v obchodním nebo v živnostenském rejstříku.
IČZÚJ
- uvede se identifikační číslo základní územní jednotky obce, na jejímž správním území má provozovatel zařízení pro nakládání s odpady sídlo nebo odštěpný závod. Číslo se uvede podle jednotného číselníku obcí ČR vydaného Českým statistickým úřadem.
Vyplnění hlášení a kontaktní údaje
- uvedou se údaje o vyplnění hlášení a osobě vyplňující hlášení.
Datum
- uvede se datum vyplnění hlášení ve formátu DD.MM.RRRR.
Jméno a příjmení
- uvede se jméno a příjmení osoby vyplňující hlášení.
Adresa elektronické pošty,
telefon
- uvedou se kontaktní údaje na osobu vyplňující hlášení.
Identifikace zařízení
- uvede se označením "Ano", za jaké zařízení pro nakládání s odpady jsou ohlašovány údaje o provozu zařízení.
Zařízení podpořené z OPŽP - uvede se "Ano" pokud v době hlášení mělo přidělenu podporu z Operačního programu Životní prostředí.
List 2: Ohlášení údajů o provozu zařízení ke skladování, sběru, úpravě, využití nebo odstranění odpadu
Vyplňuje se v případě ohlášení údajů o provozu zařízení provozovaném podle povolení podle § 21 odst. 2 zákona nebo integrovaného povolení.
Identifikační číslo zařízení (IČZ)
- uvede se identifikační číslo zařízení.
Pro zařízení bylo vydáno integrované povolení
- uvede se "Ano" pokud bylo pro zařízení pro nakládání s odpady vydáno integrované povolení podle zákona o integrované prevenci, v opačném případě se uvede "Ne".
PID (IPPC kód zařízení)
- Pokud bylo pro zařízení pro nakládání s odpady vydáno integrované povolení podle zákona o integrované prevenci, uvede se identifikace zařízení v informačním systému integrované prevence Ministerstva životního prostředí - identifikátor zařízení ve formátu 12místného kódu složeného z MZP a čísel.
Datum zahájení provozu zařízení
- uvede se den, měsíc a rok zahájení provozu zařízení ve formátu DD.MM.RRRR.
Datum přerušení provozu (odstávky) zařízení
- v případě dočasného odstavení se uvede den, měsíc a rok ve formátu DD.MM.RRRR, ke kterému byl provoz zařízení přerušen, například porucha nebo pozastavení činnosti. Ohlašuje se pouze v případě, že přerušení provozu zařízení bude delší než 2 měsíce. U skládky s IČZ pro 2. fázi je datem přerušení provozu den, měsíc a rok ukončení 2. fáze rekultivace a zahájení 3. fáze provozu.
Datum obnovení provozu zařízení
- v případě obnovení provozu zařízení po přerušení (dočasném odstavení) se uvede den, měsíc a rok obnovení provozu zařízení ve formátu DD.MM.RRRR.
Datum ukončení provozu zařízení
- v případě ukončení provozu zařízení se uvede den, měsíc a rok ve formátu DD.MM.RRRR. U skládky s IČZ pro 1. fázi je datem ukončení provozu den, měsíc a rok ukončení provozu 1. fáze skládky, kdy již není možné na skládku přijímat odpady k uložení na skládku. U skládky s IČZ pro 2. fázi je datem ukončení provozu den, měsíc a rok ukončení provozu 3. fáze skládky.
List 3: Ohlášení údajů o provozu zařízení vymezeném v příloze č. 4 k zákonu a o provozu malého zařízení
První ohlášení za účelem získání IČZ
- pokud se jedná o první ohlášení zařízení pro nakládání s odpady, uvede se "Ano", v opačném případě "Ne".
Identifikační číslo zařízení (IČZ)
- uvede se identifikační číslo zařízení, pokud již bylo příslušným krajským úřadem přiděleno.
Mobilní zařízení
- pokud se jedná o mobilní zařízení, označí se "Ano", v opačném případě "Ne".
Pro zařízení bylo vydáno integrované povolení
- uvede se "Ano" pokud bylo pro zařízení pro nakládání s odpady vydáno integrované povolení podle zákona o integrované prevenci, v opačném případě se uvede "Ne".
PID (IPPC kód zařízení)
- Pokud bylo pro zařízení pro nakládání s odpady vydáno integrované povolení podle zákona o integrované prevenci, uvede se identifikace zařízení v informačním systému integrované prevence Ministerstva životního prostředí - identifikátor zařízení ve formátu 12místného kódu složeného z MZP a čísel.
Datum zahájení provozu zařízení
- uvede se den, měsíc a rok zahájení provozu zařízení ve formátu DD.MM.RRRR. Vyplňuje se den, kdy do zařízení byly nebo budou poprvé přijímány odpady.
Datum přerušení provozu (odstávky) zařízení
- v případě dočasného odstavení se uvede den, měsíc a rok ve formátu DD.MM.RRRR, ke kterému byl provoz zařízení dočasně pozastaven, například porucha nebo pozastavení činnosti. Ohlašuje se pouze v případě, že přerušení provozu zařízení bude delší než 2 měsíce. V případě zařízení na používání upravených kalů na zemědělské půdě se o přerušení nejedná v období, kdy nedochází k používání upravených kalů, protože je v daném období není možné používat s ohledem na podmínky používání upravených kalů stanovené v této vyhlášce.
Datum obnovení provozu zařízení
- v případě obnovení provozu zařízení po přerušení (dočasném odstavení) se uvede den, měsíc a rok obnovení ve formátu DD.MM.RRRR.
Datum ukončení provozu
- v případě ukončení provozu zařízení se uvede den, měsíc a rok ve formátu DD.MM.RRRR.
Adresa umístění zařízení:
Ulice, č.p., č.o., obec, PSČ
- uvedou se adresní údaje, kde se nachází stacionární zařízení pro nakládání s odpady. V případě mobilního zařízení se uvedou adresní údaje sídla (odštěpného závodu) provozovatele zařízení.
IČZÚJ
- uvede se identifikační číslo základní územní jednotky obce odpovídající uvedeným adresním údajům, kde je zařízení umístěno. Číslo se uvádí podle jednotného číselníku obcí ČR vydaného Českým statistickým úřadem.
Zeměpisné souřadnice přibližného středu místa stacionárního zařízení
- uvede se zeměpisná šířka a délka středu místa ohlašovaného stacionárního zařízení ve formátu DD MM SS.sss, uvedená v souřadnicovém systému WGS 84 (World Geodetic System) používaná běžně přístroji Globálního polohového systému (GPS). Nevyplňuje se v případě mobilních zařízení.
V případě zařízení č. 5 "Používání upravených kalů na zemědělské půdě (zemědělec)" se uvedou adresní údaje umístění zařízení a zeměpisné souřadnice přibližného středu místa stacionárního zařízení údaje vztahující se k místu, které slouží k dočasnému uložení kalů podle této vyhlášky. Pokud je takových míst u jedné osoby užívající půdu více, uvede se místo s největší kapacitou. Pokud osoba užívající půdu takové místo nemá, uvedou se údaje vztahující se k provozovně této osoby, která používání upravených kalů převážně zajišťuje.
V případě zařízení č. 6 "Zasypávání zeminou nebo kamením" nebo zařízení č. 7 "Využití sedimentů na zemědělském půdním fondu" se uvede jako adresa umístění zařízení a zeměpisné souřadnice přibližného středu místo zasypávání zeminou nebo ukládání sedimentů. Pokud je takových míst u jedné osoby více, uvede se místo s největší kapacitou.
BAT
- uvede se "Ano" v případě že se jedná o nejlepší dostupnou techniku (BAT - Best Available Techniques) definovanou jako nejúčinnější a nejpokročilejší stadium vývoje technologií, činností a způsobů jejich provozování.
Název zařízení
- uvede se totožně s názvem provozovatele zařízení nebo zažitý název charakterizující druh zařízení.
V případě zařízení č. 5. "Používání upravených kalů na zemědělské půdě (zemědělec)" se rozliší, zda jde o "Používání upravených kalů bez jejich dočasného uložení" nebo "Používání upravených kalů s jejich dočasným uložením".
Technologie
- uvede se komerční název technologie, výrobce technologie a stručný popis provozované technologie.
Kapacity
- uvedou se údaje ke kapacitám zařízení pro nakládání s odpady s přesností na celá čísla.
Roční projektovaná kapacita zařízení
(t/rok) - uvede se podle tabulky přílohy č. 3 k zákonu.
Roční projektovaná zpracovatelská kapacita zařízení
(t/rok) - uvede se podle tabulky přílohy č. 3 k zákonu.
Roční projektovaná zpracovatelská kapacita povolené činnosti (t/rok)
- uvede se podle tabulky přílohy č. 3 k zákonu.
Projektovaná denní zpracovatelská kapacita
(t/den) - uvede se podle tabulky přílohy č. 3 k zákonu.
Maximální okamžitá kapacita zařízení
(t) - uvede se podle tabulky přílohy č. 3 k zákonu.
Maximální okamžitá kapacita zařízení včetně výrobků z odpadu (t)
- uvede se podle tabulky přílohy č. 3 k zákonu.
V případě zařízení č. 5 "Používání upravených kalů na zemědělské půdě (zemědělec)" se položky "Technologie" a "Kapacity" nevyplňují.
V případě zařízení č. 6 "Zasypávání zeminou nebo kamením" nebo zařízení č. 7 "Využití sedimentů na zemědělském půdním fondu" se položka "Technologie" neuvádí.
Odpady přijímané do zařízení
- uvedou se jednotlivá katalogová čísla odpadů, kategorie a názvy odpadů v souladu s Katalogem odpadů vstupujících do zařízení.
Kódy způsobu nakládání s odpadem
- uvedou se kódy způsobu využití, odstranění, úpravy a skladování odpadu podle přílohy č. 5 a 6 k zákonu.
Č.j. souhlasu ORP
- v případě malého zařízení se uvede číslo jednací souhlasu obecního úřadu obce s rozšířenou působností, na základě kterého může být malé zařízení provozováno.
Rozhodnutí stavebního úřadu
- uvede se rozhodnutí příslušného stavebního úřadu včetně čísla jednacího, na jehož základě je zařízení provozováno. V případě pozemků se jedná o územní rozhodnutí nebo územní souhlas; v případě staveb se jedná o kolaudační rozhodnutí, oznámení o užívání nebo kolaudační souhlas nebo povolení stavby, není-li vyžadována kolaudace podle stavebního zákona
Závěr zjišťovacího řízení
- uvede se "Ano" pokud záměr lze zařadit do některého z bodů přílohy č. 1 k zákonu č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, a podléhá tak zjišťovacímu řízení podle tohoto zákona, a uvede se identifikace dokladu, jímž bylo ukončeno zjišťovací řízení podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, v opačném případě se uvede "Ne".

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.