Odstavec předpisu 18/2020 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 18/2020 Sb., o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
Příl.6

Příl.6
Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Tabulka 1
Smyslové požadavky na jakost těstovin
I---------------I------------------------------------------------------------I
I vzhled a tvar I Odpovídají tržnímu druhu, spotřebitelské balení neobsahuje I
I               I příměs jiných tvarů těstovin nad 1 %. Povrch hladký,       I
I               I kompaktní, bez trhlin. U válcovaných těstovin a u          I
I               I těstovin, kde většina povrchu je tvořena řezem (např. u    I
I               I tzv. hvězdiček), může být povrch mírně drsný a moučný.     I
I               I Podíl zlomků může být maximálně 10 %. Těstoviny se při     I
I               I dodržení podmínek uvedených v návodu nerozvařují, nejsou   I
I               I lepkavé a zachovávají si svůj tvar i po uvaření.           I
I---------------I------------------------------------------------------------I
I barva         I Světlá, rovnoměrná v různých odstínech žluté, u vaječných  I
I               I těstovin odpovídající počtu použitých vajec, u             I
I               I semolinových těstovin jantarová nebo v různých tmavších    I
I               I odstínech žluté, u ostatních druhů odpovídá použitým       I
I               I surovinám nebo přídatným látkám nebo látkám určeným k      I
I               I aromatizaci.                                               I
I---------------I------------------------------------------------------------I
I vůně a chuť   I Příjemná, odpovídá použitým složkám.                       I
I po uvaření    I                                                            I
I---------------I------------------------------------------------------------I
 
Tabulka 2
Fyzikální a chemické požadavky na těstoviny
I----------I-----------------------------------------I-----------I-----------I
I          I               těstoviny                 I  nejméně  I  nejvýše  I
I----------I-----------------------------------------I-----------I-----------I
I vlhkost  I sušené                                  I     -     I   13 %    I
I          I nesušené                                I   20 %    I     -     I
I          I zmrazené                                I   20 %    I   38 %    I
I          I balené vakuově nebo v inertní atmosféře I   20 %    I   38 %    I
I----------I-----------------------------------------I-----------I-----------I

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.