Odstavec předpisu 331/2019 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 331/2019 Sb., o podmínkách provádění navazujícího opatření ekologické zemědělství
§ 22

§ 22
Snížení dotace o 50 %
(1) Dotace vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky stanovené pro hospodaření v rámci navazujícího opatření ekologické zemědělství podle zákona o ekologickém zemědělství, které mělo za následek pravomocné uložení pokuty podle zákona o ekologickém zemědělství ve výši nad 50 000 Kč do 70 000 Kč, nejde-li o pravomocné uložení pokuty za nesplnění podmínky uvedené v § 23 zákona o ekologickém zemědělství.
(2) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury standardní orná půda podle § 10 odst. 1 písm. a) vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 10 odst. 4 písm. d) nebo e).
(3) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury standardní orná půda podle § 10 odst. 1 písm. b) vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 10 odst. 5 písm. b).
(4) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury standardní orná půda podle § 10 odst. 1 písm. c) vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 10 odst. 6 písm. b) nebo c).
(5) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury standardní orná půda podle § 10 odst. 1 písm. d) vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 10 odst. 7 písm. c) nebo g).
(6) Dotace na díl půdního bloku s druhem zemědělské kultury úhor podle § 12 vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 12 odst. 1 písm. b), které spočívá ve vynechání 3 mechanických operací na daném dílu půdního bloku.
(7) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury ovocný sad podle § 13 odst. 1 písm. a) vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 13 odst. 2 písm. d) nebo h).
(8) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury ovocný sad podle § 13 odst. 1 písm. b) vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 13 odst. 3 písm. h).
(9) Dotace na zemědělskou půdu s druhem zemědělské kultury jiná trvalá kultura podle § 15 vypočtená podle § 16 se v příslušném kalendářním roce sníží o 50 %, zjistí-li Fond u žadatele nesplnění podmínky uvedené v § 15 písm. h).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.