Odstavec předpisu 398/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
§ 5
§ 5
Dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky a dresinky
(1) Členění dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček a dresinků
na druhy a skupiny je uvedeno v příloze č. 7 k této vyhlášce.
(2) Kromě údajů uvedených v nařízení o poskytování informací o potravinách
spotřebitelům3), v zákoně a ve vyhlášce upravující způsob označování potravin jsou
další požadavky na označování dehydratovaných výrobků a studených omáček a dresinků
uvedeny v odstavcích 3 a 4.
(3) Dehydratované výrobky se označí návodem k přípravě.
(4) U studené omáčky a dresinku se na obalu dále označí
a) u emulgovaných výrobků údaj "emulgováno s obsahem tuku v %" a
b) podmínky skladování.
(5) Průměrným množstvím dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček
a dresinků je hmotnost dehydratovaných výrobků, ochucovadel, studených omáček a dresinků
bez obalu se zohledněním záporné hmotnostní nebo objemové odchylky podle přílohy
č. 8 k této vyhlášce.
(6) Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost dehydratovaných výrobků,
ochucovadel, studených omáček a dresinků jsou uvedeny v příloze č. 9 k této vyhlášce.
3) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011, v platném znění.