Odstavec předpisu 398/2016 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 398/2016 Sb., o požadavcích na koření, jedlou sůl, dehydratované výrobky, ochucovadla, studené omáčky, dresinky a hořčici
§ 6
§ 6
Hořčice
(1) Členění hořčice na druhy, skupiny a podskupiny je uvedeno v příloze č.
10 k této vyhlášce.
(2) Kromě údajů uvedených v nařízení o poskytování informací o potravinách
spotřebitelům3), v zákoně a ve vyhlášce upravující způsob označování potravin se
hořčice dále označí podmínkami skladování.
(3) Průměrným množstvím hořčice je hmotnost hořčice bez obalu se zohledněním
záporné hmotnostní odchylky podle přílohy č. 11 k této vyhlášce.
(4) Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost hořčice jsou uvedeny
v příloze č. 12 k této vyhlášce.
3) Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011, v platném znění.