Odstavec předpisu 296/2007 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 296/2007 Sb., kterým se mění zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů, a některé zákony v souvislosti s jeho přijetím
Čl.LXXIII

Čl. LXXIII
Zákon č. 118/2000 Sb., o ochraně zaměstnanců při platební neschopnosti zaměstnavatele a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 436/2004 Sb. a zákona č. 73/2006 Sb., se mění takto:
1. V § 3 písm. a) a c) a § 5 odst. 1 se slova "návrh na prohlášení konkursu" nahrazují slovy "insolvenční návrh".
2. Poznámka pod čarou č. 5 zní:
"5) Zákon č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), ve znění pozdějších předpisů.".
3. V § 4 odst. 4 se slova "nejpozději do 5 pracovních dnů od sdělení soudu o podání návrhu na prohlášení konkursu" nahrazují slovy "neprodleně poté, co jej soud vyrozumí o zahájení insolvenčního řízení,".
4. V § 4 odst. 5 se slova "3 měsíců" nahrazují slovy "1 měsíce" a slova "návrh na prohlášení konkursu odmítne5c) nebo zamítne, toto řízení zastaví6) nebo konkurs zruší,7)" se nahrazují slovy "rozhodl o insolvenčním návrhu jinak než vydáním rozhodnutí o úpadku5),".
5. Poznámky pod čarou č. 5c, 6 a 7 se zrušují.
6. V § 5 odst. 2 a § 9 odst. 1 a 7 se slova "návrhu na prohlášení konkursu" nahrazují slovy "insolvenčního návrhu".
7. V § 7 odst. 1 se slova "do 7 dnů" nahrazují slovem "neprodleně" a číslo "14" se nahrazuje číslem "7".
8. V § 7 odst. 2 se slova "prohlášení konkursu" nahrazují slovy "rozhodnutí o úpadku" a slova "správce konkursní podstaty10)" se nahrazují slovy "insolvenčního správce5)".
9. Poznámka pod čarou č. 10 se zrušuje.
10. V § 9 odst. 4 se slova "návrhu na prohlášení konkursu.11)" nahrazují slovy "insolvenčního návrhu11).".
11. V § 11 odst. 2 se slova "konkursním řízení.14)" nahrazují slovy "insolvenčním řízení5).".
12. Poznámka pod čarou č. 14 se zrušuje.
13. V § 11 odst. 3 se věta druhá nahrazuje větou "Bylo-li vydáno rozhodnutí o úpadku zaměstnavatele, uplatní úřad práce pohledávky jednotlivých zaměstnanců v insolvenčním řízení5).".
14. Poznámka pod čarou č. 15 se zrušuje.
15. V § 12 odstavce 1 a 2 znějí:
"(1) Není-li dále stanoveno jinak, zaniká povinnost zaměstnavatele uhradit úřadu práce finanční prostředky vyplacené zaměstnanci podle tohoto zákona, a částky odpovídající srážkám a odvodům, které úřad práce odvedl podle zvláštních právních předpisů, v rozsahu, v němž tyto pohledávky nebyly uspokojeny v insolvenčním řízení, dnem právní moci usnesení, jímž se insolvenční řízení končí.
(2) Zaměstnavatel je povinen uhradit úřadu práce finanční prostředky vyplacené zaměstnanci podle tohoto zákona a částky odpovídající srážkám a odvodům, které úřad práce odvedl podle zvláštních právních předpisů, do 3 týdnů od nabytí právní moci rozhodnutí, kterým soud
a) rozhodl o insolvenčním návrhu jinak než vydáním rozhodnutí o úpadku5)
,
b) rozhodl o tom, že dlužník není v úpadku,
c) zrušil konkurs z jiného důvodu než po splnění rozvrhového usnesení nebo proto, že majetek dlužníka je zcela nepostačující.".
16. Poznámky pod čarou č. 16 až 18 se zrušují.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.