Odstavec předpisu 448/2006 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 448/2006 Sb., o provedení některých ustanovení plemenářského zákona
Příl.11

Příl.11
Označení obalů spermatu, embryí, vaječných buněk, násadových vajec a plemenného materiálu ryb a včel
A. SKOT, ZEBU A BUVOLI
Požadavky na identifikaci spermatu:
a) Na obalu spermatu pocházejícího ze stanice v České republice a uváděného do oběhu v České republice musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno "označení býka v ústředním registru plemeníků" podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, býci, písm. a).
b) Na obalu ostatního spermatu musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno jméno a identifikační číslo býka podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, býci, písm. b).
c) Pejeta se zmrazeným spermatem je označena (směrem od zavařeného konce)

-----------------------------------------------------------------
 kód       označení     datum     kód inseminační 
 plemene   býka         odběru    stanice         
           v ústředním  spermatu  (kód Evropské    
           registru               unie, popřípadě  
           plemeníků              kód národní)     
-----------------------------------------------------------------
Poznámka:
Pokud je uváděn národní kód inseminační stanice, uvádí se za ním ISO kód země.
B. KONĚ A OSLI
Požadavky na identifikaci spermatu:
a) Na obalu spermatu musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno datum odběru spermatu a kód inseminační stanice.
b) Na obalu spermatu pocházejícího ze stanice v České republice a uváděného do oběhu v České republice musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno "označení hřebce v ústředním registru plemeníků" podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, hřebci, písm. a).
c) Na obalu ostatního spermatu musí být uvedeno identifikační číslo hřebce podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, hřebci, písm. b).
C. PRASATA
Požadavky na identifikaci spermatu:
a) Na obalu spermatu musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno "označení kance v ústředním registru plemeníků" podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, kanci, písm. a) a datum odběru spermatu; u velkoobjemových obalů také počet inseminačních dávek spermatu.
b) Na vzorku pro laboratorní kontrolu přežitelnosti spermií na inseminační stanici (kontrolní vzorek) musí být uvedeno "označení kance v ústředním registru plemeníků" podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, kanci, písm. a) a datum odběru spermatu.
D. OVCE A KOZY
Požadavky na identifikaci spermatu:
a) Na obalu spermatu musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno "označení berana v ústředním registru plemeníků" podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, berani, písm. a).
b) Na obalu spermatu musí být při odběru, zpracování, uchovávání a transportu uvedeno "označení kozla v ústředním registru plemeníků" podle přílohy č. 6, tabulka č. 10, kozli, písm. a).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.