Odstavec předpisu 183/2006 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)
§ 184g

§ 184g
Evidence elektronických dokumentací
(1) Evidencí elektronických dokumentací se rozumí informační systém veřejné správy, jehož správcem je ministerstvo a který umožňuje evidenci a ukládání jednoduchého technického popisu záměru s příslušnými výkresy, dokumentace pro vydání územního rozhodnutí, dokumentace pro uzavření veřejnoprávní smlouvy nahrazující územní rozhodnutí, projektové dokumentace, dokumentace podle § 105 odst. 4 až 8, dokumentace skutečného provedení stavby, dokumentace bouracích prací, dokumentace s vyznačením stávajícího a nového způsobu užívání jednotlivých místností a prostorů, geometrického plánu a dokumentace souladu prostorové polohy stavby s ověřenou projektovou dokumentací (dále jen "územní nebo stavební dokumentace") v elektronické podobě.
(2) Do evidence elektronických dokumentací se vloží územní nebo stavební dokumentace, která je přílohou
a) úkonu činěného v elektronické podobě v rámci územního nebo stavebního řízení nebo jiného postupu nebo
b) rozhodnutí nebo jiného opatření v rámci územního nebo stavebního řízení nebo jiného postupu.
(3) Územní nebo stavební dokumentace se do evidence elektronických dokumentací vkládá prostřednictvím portálu stavebníka. Pokud je úkon v rámci územního nebo stavebního řízení nebo jiného postupu činěn v elektronické podobě a není učiněn prostřednictvím portálu stavebníka, zajistí vložení územní nebo stavební dokumentace do evidence elektronických dokumentací správní orgán, vůči kterému se úkon činí.
(4) Pokud tento zákon vyžaduje, aby přílohou úkonu v rámci územního nebo stavebního řízení nebo jiného postupu byla územní nebo stavební dokumentace, která musí být zpracována projektantem, odkáže se v úkonu na tuto územní nebo stavební dokumentaci vloženou do evidence elektronických dokumentací; odkaz lze učinit i v rámci úkonu, jenž není činěn prostřednictvím portálu stavebníka. Pokud je odkázáno na územní nebo stavební dokumentaci v evidenci elektronických dokumentací v rámci úkonu, jež nebyl učiněn prostřednictvím portálu stavebníka, poznamená správní orgán, u kterého se územní nebo stavební řízení nebo jiný postup podle věty první vede, tuto skutečnost do evidence elektronických dokumentací.
(5) Prováděcí právní předpis stanoví
a) způsob vkládání územní nebo stavební dokumentace do evidence elektronických dokumentací,
b) datovou strukturu a požadované formáty územní nebo stavební dokumentace a
c) dobu uchování údajů a územních nebo stavebních dokumentací v evidenci elektronických dokumentací.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.