Odstavec předpisu 183/2006 Sb.
Zákon Parlamentu České republiky č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon)
§ 184e

§ 184e
Poskytování informací vlastníkem technické infrastruktury
(1) Vlastník technické infrastruktury může být požádán o údaje podle § 161 nebo o stanovisko k možnosti a způsobu napojení nebo k podmínkám dotčených ochranných a bezpečnostních pásem prostřednictvím portálu stavebníka, pokud je vlastníkovi zřízen přístup k datovému rozhraní portálu stavebníka nebo pokud má vlastník technické infrastruktury zřízenu datovou schránku.
(2) Ministerstvo zřídí vlastníkovi technické infrastruktury přístup k datovému rozhraní portálu stavebníka na základě jeho žádosti.
(3) Žádost je vlastníkovi technické infrastruktury zaslána ve strojově čitelném formátu prostřednictvím datového rozhraní portálu stavebníka. Pokud nemá vlastník technické infrastruktury zřízen přístup k datovému rozhraní portálu stavebníka, je mu žádost zaslána do jeho datové schránky. V žádosti lze namísto přiložení elektronického dokumentu odkázat na tento elektronický dokument vedený v evidenci územních a stavebních řízení a jiných postupů nebo v evidenci elektronických dokumentací. Má se za to, že žádost zaslaná prostřednictvím datového rozhraní portálu stavebníka je vlastníkovi technické infrastruktury doručena okamžikem jejího odeslání.
(4) Vlastník technické infrastruktury může sdělit údaje nebo stanovisko, o které byl požádán podle odstavce 1, jejich vložením do evidence územních a stavebních řízení a jiných postupů prostřednictvím datového rozhraní portálu stavebníka. Údaje nebo stanovisko jsou v takovém případě doručeny vložením do evidence územních a stavebních řízení a jiných postupů podle § 184f.
(5) Za vlastníka technické infrastruktury činí úkony podle odstavců 1 až 4 její správce nebo provozovatel v rozsahu, v jakém plní editační povinnost správce technické infrastruktury, podle seznamu editorů digitálních technických map krajů vedeného na základě § 4d odst. 3 písm. d) zákona o zeměměřictví.
(6) Prováděcí právní předpis stanoví
a) provozní podmínky a popis datového rozhraní portálu stavebníka a
b) obsahové náležitosti žádostí podle odstavce 1.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.