Odstavec předpisu 366/2005 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 366/2005 Sb., o požadavcích vztahujících se na některé zmrazené potraviny
§ 2
§ 2
Vymezení pojmů
(1) Pro účely této vyhlášky se rozumí
a) zmrazováním - konzervace potravin snížením teploty pod bod mrazu na hodnotu,
při které se zpomaluje nebo zastavuje průběh fyzikálních, biochemických a mikrobiologických
procesů v těchto potravinách,
b) některými zmrazenými potravinami - hluboce zmrazené potraviny, které byly
podrobeny procesu zmrazování tak, aby byla co nejrychleji překonána zóna maximální
tvorby krystalů a dosažena konečná teplota po tepelné stabilizaci -18 °C nebo nižší
ve všech částech výrobku.
(2) Za hluboce zmrazené potraviny se nepovažují zmrzliny, mražené krémy a
zmrazené máslo.