Odstavec předpisu 113/2005 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 113/2005 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků
Příl.1

Příl.1
Seznam alergenních složek
-----------------------------------------------------------------
obiloviny  obsahující  lepek (tj.  pšenice, žito,  ječmen,  oves,
pšenice špalda, kamut  nebo jejich hybridní  odrůdy) a výrobky  z
nich  s výjimkou  glukosového sirupu a  dextrosy z pšenice   (*),
maltodextrinů   na    bázi  pšenice   (*),  glukosového    sirupu
vyrobeného  z  ječného škrobu  a obilovin    používaných k výrobě 
destilátů   nebo   lihu   zemědělského původu pro lihoviny a jiné
alkoholické nápoje
-----------------------------------------------------------------
korýši a výrobky z nich
-----------------------------------------------------------------
vejce a výrobky z   nich 
-----------------------------------------------------------------
ryby  a výrobky  z nich s  výjimkou rybí želatiny  používané jako
nosič u vitamínových nebo karotenoidních přípravků,         rybí želatiny
nebo vyziny používané   jako čeřidlo při výrobě piva a vína
-----------------------------------------------------------------
jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
-----------------------------------------------------------------
sójové boby (sója) a výrobky z nich s výjimkou zcela rafinovaného
sójového oleje a tuku (*), přírodní    směsi tokoferolů   (E306),
přírodního        D-alfatokoferolu,      přírodního        D-alfa
tokoferolacetátu,   přírodního   D-alfa   tokoferolu    sukcinátu
získaného  ze  sójových  bobů,  rostlinného  oleje  získaného   z
fytosterolů  a  esterů fytosterolů  ze  sójových bobů,  rostlinný
stanol ester vyrobený ze sterolů z rostlinného oleje ze  sójových
bobů
-----------------------------------------------------------------
mléko  a  výrobky  z  něj (včetně laktózy) s  výjimkou  syrovátky
používané k výrobě destilátů  nebo lihu zemědělského  původu  pro
lihoviny a jiné alkoholické nápoje a lacitolu
-----------------------------------------------------------------
suché  skořápkové  plody,  tj. mandle (Amygdalus   communis  L.),
lískové   ořechy   (Corylusavellana),  vlašské   ořechy  (Juglans
regia),  kešu ořechy  (Anacardium occidentale), pekanové   ořechy
(Carya   illinoiesis   (Wangenh.)    K.   Koch),   para    ořechy
(Bertholletia   excelsa),   pistácie  (Pistacia   vera),   ořechy
makadamie a queensland (Macadamia ternifolia) a výrobky z  nich s
výjimkou   suchých    skořápkových   plodů   požívaných  k výrobě 
destilátů  nebo   lihu   zemědělského  původu pro lihoviny a jiné 
alkoholické nápoje
-----------------------------------------------------------------
celer a výrobky z  něj 
-----------------------------------------------------------------
hořčice a  výrobky z  ní 
-----------------------------------------------------------------
sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
-----------------------------------------------------------------
oxid siřičitý a siřičitany  v koncentracích vyšších než  10 mg/kg
nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako SO
2
----------------------------------------------------------------- vlčí bob (lupina) a výrobky z něj ----------------------------------------------------------------- měkkýši a výrobky z nich -----------------------------------------------------------------
(*) včetně výrobků obsahujících tyto složky, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergie, kterou Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) stanovil pro příslušný základní produkt.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.