Odstavec předpisu 323/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 323/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o vinohradnictví a vinařství
Příl.10
Příl.10
Fyzikální a chemické požadavky na jakost vína
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Barva vína Jakostní víno s přívlastkem Jakostní Zemské Víno Perlivé Šumivé víno Likérové Aromatizované ------------------------------------------------- víno víno víno -------------------------------------------------- víno, víno Kabinetní Pozdní Výběr z Výběr Slámové Šumivé Jakostní Aromatické Jakostní jakostní víno sběr hroznů z bobulí, víno víno šumivé jakostní šumivé likérové výběr víno šumivé víno víno s. o., víno z cibéb, a aromatické pěstitelský ledové jakostní šumivé sekt víno víno s. o. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ skutečný obsah alkoholu v % objemových ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ bílé min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 8,5 min. 7 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- min.8,5 min. 9 min.10 min. 10 min.15 min.14,5 červené min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 4,5 min. 8,5 min. 7 max. 22 max. 22 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Poznámky: Pro růžové víno platí hodnoty předepsané pro bílé víno. Mezní hodnoty pro hustotu, celkový suchý extrakt, bezcukerný extrakt, redukující cukry, popel, zásaditost popela, veškerý obsah kyselin, vázané kyseliny, pH a volný SO2nejsou stanoveny."