Odstavec předpisu 242/2004 Sb.
Nařízení Vlády České republiky č. 242/2004 Sb., o podmínkách provádění opatření na podporu rozvoje mimoprodukčních funkcí zemědělství spočívajících v ochraně složek životního prostředí (o provádění agroenvironmentálních opatření)
Příl.6

Příloha 6
Přepočtové koeficienty obsahu dusíku ve hnojivech a statkových hnojivech
 
------------------------------------------------------------------
      Hnojivo nebo statkové hnojivo         Dusík (N)*)
         (průměrný obsah sušiny)             (kg . t
-1
) ------------------------------------------------------------------ hnůj skotu (23 %) 5,0 ------------------------------------------------------------------ hnůj prasat (23 %) 6,2 ------------------------------------------------------------------ koňský hnůj (29 %) 5,2 ------------------------------------------------------------------ ovčí hnůj (28 %) 7,6 ------------------------------------------------------------------ močůvka skotu a hnojůvka (2,4 %) 2,5 ------------------------------------------------------------------ močůvka prasat a hnojůvka (2,0 %) 2,8 ------------------------------------------------------------------ kejda skotu (7,8 %) 3,2 ------------------------------------------------------------------ kejda prasat (6,8 %) 5,0 ------------------------------------------------------------------ kejda drůbeže (11,8 %) 9,6 ------------------------------------------------------------------ čerstvý drůbeží trus (23 %) 18 ------------------------------------------------------------------ suchý drůbeží trus (73 %) 28 ------------------------------------------------------------------ drůbeží podestýlka (50 %) 19,2 ------------------------------------------------------------------ kompost (45 - 60 %) 5,0 ------------------------------------------------------------------
Vysvětlivka k tabulce:
*) Hodnoty obsahu dusíku ve hnojivech a statkových hnojivech jsou uváděny po odečtu skladovacích ztrát. Pokud je k dispozici rozbor obsahu živin v tabulce uvedených hnojiv a statkových hnojiv, případně jiných hnojiv a statkových hnojiv, hodnoty uvedené v tabulce se nepoužijí. Zapravování slámy a jiných rostlinných zbytků do půdy po sklizni hlavního produktu se pro účely tohoto nařízení nepovažuje za aplikaci statkových hnojiv.
Poznámka:
Analýzy na obsah dusíku v upravených kalech (v sušině i v původní hmotě), i v půdách pozemků určených k umístění kalů zajišťují původci kalu v souladu s vyhláškou č. 328/2001 Sb., o podmínkách použití upravených kalů na zemědělské půdě, ve znění vyhlášky č. 504/2004 Sb.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.