Odstavec předpisu 161/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 161/2004 Sb., kterou se mění vyhláška č. 147/1998 Sb., o způsobu stanovení kritických bodů v technologii výroby, ve znění vyhlášky č. 196/2002 Sb.
Čl.II
Čl.II
Přechodná ustanovení
(1) Provozovatel potravinářského podniku, který vyrábí nebo
uvádí potraviny do oběhu, postupuje při uplatňování pravidel správné hygienické
praxe podle těchto pravidel, která byla do nabytí účinnosti této vyhlášky
zveřejněna Ministerstvem zemědělství ve Věstníku Ministerstva zemědělství České
republiky, a po jejich zapracování do české technické normy2) podle § 1 písm. k) postupuje podle této
normy.
(2) Provozovatel potravinářského podniku, který uvádí potraviny
do oběhu, stanoví systém kritických bodů, případně uplatní pravidla správné
hygienické praxe podle § 2 odst. 1, ověří jejich správné fungování a upraví
tento systém nejpozději do 30. dubna 2005 tak, aby odpovídal požadavkům zákona
a této vyhlášky.