Odstavec předpisu 136/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 95

§ 95
Náležitosti a obsah kontrolního protokolu z kontrol hospodářství s chovem zvířat s výjimkou turů, ovcí a koz
(1) Kontroly hospodářství s chovem koňovitých, jelenovitých a velbloudovitých jsou prováděny na místě inventarizačním způsobem.
(2) Kontroly hospodářství s chovem prasat, běžců nebo zvěře ve farmovém chovu jsou prováděny na místě administrativním způsobem s individuální kontrolou náhodně vybraného vzorku zvířat.
(3) Kontroly ostatních druhů hospodářských zvířat, kontroly provozoven jatek, líhní, zařízení pro svody, obchodníků, uživatelských zařízení, asanačních podniků, dopravců a pověřené osoby4) jsou prováděny na místě administrativním způsobem.
(4) Kontroly podle odstavců 1 a 3 jsou neohlášeny. Jestliže je nezbytné upozornit kontrolovanou osobu předem, nesmí toto upozornění překročit 48 hodin.
(5) Kontroly jsou prováděny podle metodických pokynů, které společně zpracovávají orgány dozoru15) a v rámci své koordinační činnosti schvaluje příslušný úřad. Součástí metodických pokynů jsou též předepsané protokoly pro jednotlivé druhy kontrol.
(6) Při každé kontrole musí být vyhotoven protokol, který obsahuje, kromě údajů stanovených zvláštním zákonem,22) též výsledek kontroly a zjištěné závady, důvod provedené kontroly a osoby, které byly při kontrole přítomny. Chovateli nebo jeho zákonnému zástupci musí být dána možnost kontrolní protokol podepsat a vyjádřit se k jeho obsahu.
4) § 2 odst. 1 písm. n) zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
15) § 24 zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
22) Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád).

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.