Odstavec předpisu 136/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 63a

§ 63a
Registr králíků v hospodářství
(1) Pro každé hospodářství králíků dodávaných na jatka vede chovatel registr králíků v hospodářství, a to v listinné podobě nebo elektronicky formou počítačové databáze (§ 32). Pro místo svodu zvířat se registr králíků nevede.
(2) Na každém registru králíků v hospodářství musí být na titulní straně uvedeno
a) jméno, popřípadě jména, a příjmení nebo obchodní firma anebo název chovatele,
b) registrační číslo hospodářství,
c) adresa hospodářství a
d) druh hospodářského zvířete.
(3) V registru králíků v hospodářství se eviduje
a) počet králíků držených v hospodářství a
b) každá změna počtu králíků, zejména přemístění zvířat, jejich úhyn, ztráta nebo utracení, přičemž se eviduje
1. počet králíků, kterých se tato změna týká,
2. datum, kdy ke změně došlo, a
3. v případě přemístění zvířat registrační číslo hospodářství, provozovny jatek, uživatelského zařízení, obchodníka nebo provozovny asanačního podniku, odkud nebo kam bylo zvíře přemístěno, případně kód země, jde-li o zvíře dovezené nebo vyvezené, má-li identifikační číslo, pak i toto číslo.
(4) Orgány dozoru15) do registru králíků v hospodářství zaznamenávají provedené kontroly, a to datum kontroly, jméno, popřípadě jména, příjmení a podpis osoby, která kontrolu prováděla, a název orgánu dozoru.
(5) Vzor registru králíků v hospodářství je uveden v příloze č. 11a.
15) § 24 zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.