Odstavec předpisu 136/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 51

§ 51
Hlášení o obvyklém místě chovu
(1) Za obvyklé místo chovu se považuje takové místo, ve kterém je koňovitý chován po dobu delší než 30 dnů, případně se jedná o provozovnu jatek nebo asanační podnik. U koňovitých účastnících se soutěží, dostihů, přehlídek výcviku a potahu po dobu nepřesahující 90 dnů, u hřebců chovaných za účelem plemenitby po dobu připouštěcí sezóny a klisen chovaných za účelem plemenitby po dobu nepřesahující 90 dnů se změna obvyklého místa chovu nehlásí.
(2) Každý chovatel, obchodník, provozovatel jatek, zařízení pro svody, uživatelského zařízení nebo asanační podnik předává pověřené osobě4) údaje o přemístění koňovitého, a to
a) registrační číslo hospodářství,
b) identifikační číslo koňovitého,
c) datum, kdy k přemístění, úhynu, ztrátě nebo utracení koňovitého došlo,
d) registrační číslo hospodářství, provozovny jatek, obchodníka, zařízení pro svody, uživatelského zařízení nebo provozovny asanačního podniku, odkud nebo kam bylo zvíře přemístěno.
(3) Hlášení o obvyklém místě chovu zasílají chovatelé pověřené osobě4) do 7 dnů ode dne, kdy k události došlo, vždy hromadně za celé hospodářství. Při narození koňovitých se hlášení zasílá do 7 dnů od obdržení průkazu koně.
(4) Po vydání průkazu koně zasílá chovatel pověřené osobě hlášení o obvyklém místě chovu do 7 dnů, a to
a) registrační číslo hospodářství v době vydání průkazu koně,
b) identifikační číslo narozeného koňovitého,
c) datum narození koňovitého,
d) identifikační číslo matky koňovitého a
e) pohlaví koňovitého.
(5) Údaje uvedené v odstavci 2 zasílají obchodníci, provozovatelé jatek, zařízení pro svody, uživatelských zařízení a asanační podniky v hlášení o obvyklém místě chovu pověřené osobě4) do 7 dnů ode dne, kdy k přemístění koňovitého došlo.
(6) Hlášení o obvyklém místě chovu se zasílají na formulářích, které chovateli, obchodníkovi, provozovateli jatek, zařízení pro svody, uživatelského zařízení a asanačnímu podniku poskytuje pověřená osoba4) podle § 85.
(7) Vzor hlášení o obvyklém místě chovu je uveden v příloze č. 8.
4) § 2 odst. 1 písm. n) zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.