Odstavec předpisu 136/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 45

§ 45
Registrační kniha koňovitých
(1) Každá osoba provádějící označování koňovitých, nejde-li o anglického plnokrevníka a klusáka, vede registrační knihu koňovitých; registrační knihu koňovitých vede písemně na formulářích, které jí poskytuje pověřená osoba4).
(2) Na každé registrační knize koňovitých musí být na titulní straně uvedeno
a) jméno, případně jména, a příjmení nebo název osoby provádějící označování koňovitých a její adresa místa trvalého pobytu nebo sídlo,
b) kalendářní roky, pro které je registrační kniha vedena,
c) nejvýše dvoumístné evidenční číslo registrační knihy koňovitých, které jí přiděluje pověřená osoba4).
(3) V registrační knize koňovitých se eviduje
a) datum narození koňovitého,
b) jméno koňovitého,
c) pohlaví koňovitého,
d) výžehy nebo číslo elektronického identifikátoru,
e) jméno a identifikační číslo matky a jméno a označení otce koňovitého v ústředním registru plemeníků,
f) číslo připouštěcího lístku19),
g) slovní popis koňovitého,
h) jméno, popřípadě jména, příjmení a adresa místa pobytu na území České republiky nebo bydliště v cizině chovatele koňovitého, pokud je fyzickou osobou, anebo obchodní firma nebo název, identifikační číslo, pokud bylo přiděleno, adresa místa podnikání nebo sídlo majitele koňovitého, pokud je podnikající fyzickou nebo právnickou osobou.
(4) Registrační knihu koňovitých předává osoba provádějící označování koňovitých pověřené osobě4) do 31. prosince kalendářního roku.
(5) Vzor registrační knihy koňovitých je uveden v příloze č. 8.
4) § 2 odst. 1 písm. n) zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
19) § 28 odst. 3 vyhlášky č. 448/2006 Sb.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.