Odstavec předpisu 136/2004 Sb.
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem
§ 44

§ 44
Registrace koňovitého přemístěného z jiného členského státu nebo dovezeného ze třetí země
(1) V případě koňovitého přemístěného z jiného členského státu nebo koňovitého dovezeného ze třetí země, s výjimkou svodu zvířat, (dále jen "trvale dovezený koňovitý") zasílá majitel koňovitého pověřené osobě4) hlášení o trvalém dovozu koňovitého (dále jen "hlášení") do 30 dnů po přemístění nebo do 30 dnů po ukončení pohraniční veterinární kontroly, s výjimkou
a) koňovitých účastnících se soutěží, dostihů, přehlídek nebo výcviku, včetně přepravy za tímto účelem, po dobu nepřesahující 90 dnů,
b) hřebců nacházejících se v členském státě během připouštěcí sezóny,
c) klisen nacházejících se v členském státě pro účely plemenitby po dobu nepřesahující 90 dnů nebo
d) koňovitých umístěných ve veterinárním zařízení ze zdravotních důvodů.
(2) Doprovází-li trvale dovezeného koňovitého průkaz koně vystavený v souladu s přímo použitelnými předpisy Evropské unie11b), zasílá majitel koňovitého hlášení společně s originálem průkazu koně pověřené osobě4). Doprovází-li trvale dovezeného koňovitého též zootechnické osvědčení nebo potvrzení o původu, zasílá majitel koňovitého společně s hlášením také jeho kopii. Pověřená osoba4) koňovitého zaeviduje a do 7 dnů ode dne jeho doručení zasílá průkaz koně zpět majiteli koňovitého.
(3) Nedoprovází-li trvale dovezeného koňovitého ze třetí země průkaz koně vystavený v souladu s přímo použitelnými předpisy Evropské unie11b), zasílá majitel koňovitého pověřené osobě4) hlášení vyplněné osobou provádějící označování koňovitých, na jehož základě vystaví pověřená osoba4) průkaz koně. Doprovází-li trvale dovezeného koňovitého též zootechnické osvědčení nebo potvrzení o původu, zasílá majitel koňovitého společně s hlášením také jeho kopii.
(4) V případě, že trvale dovezený koňovitý zůstává v majetku zahraničního majitele, zasílá doklady podle odstavců 1 až 3 chovatel, u něhož je koňovitý ustájen.
(5) Vzor hlášení o trvalém dovozu koňovitého je uveden v příloze č. 8.
4) § 2 odst. 1 písm. n) zákona č. 154/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů.
11b) Prováděcí nařízení Komise (EU) 2021/963.

Tyto webové stránky využívají k analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokud váš internetový prohlížeč má v nastavení cookies povoleny, je nezbytný váš souhlas s použitím této technologie.

Více informací

Chyba komunikace se serverem

Nastaly technické problémy. Zkontrolujte prosím připojení k síti, a pokud pracujete jako přihlášený uživatel, ověřte prosím nastavení VPN a stav přihlášení.